DIY | rompert bedrukken

In de loop van de tijd heb ik al heel wat geboorterompertjes mogen maken. En nog steeds blijf ik het een geweldig iets vinden om te doen. Ieder rompertje is uniek en een klein kunstwerk op zich.

 En wat is er nu leuker dan een kraamcadeau geven in de vorm van het geboortekaartje dat met zorg en aandacht door de kersverse ouders voor de nieuwe spruit is uitgezocht!

kraamcadeau persoonlijk rompertje bedrukken

In deze post laat ik zien hoe eenvoudig het werken met transferpapier kan zijn. Het is natuurlijk niet zo snel klaar als met een drukpers en je hebt een klein beetje geduld nodig, maar het resultaat is fantastisch!

BENODIGDHEDEN
Veel heb je niet nodig;

- transferpapier (let hierbij op wat voor printer je hebt, laser of inktjet)
- strijkijzer (stoomfunctie uitzetten!!)
- schaar
- bakpapier
- wit textiel (rompertje, spuugdoek, slabber etc.)
- een ontwerp of afbeelding.

HET ONTWERP
Scan je ontwerp, in mijn geval het geboortekaartje in. Dit kan natuurlijk ook een foto of tekening zijn. In Adobe Photoshop bewerk je eventueel het document of filter je er elementen uit die je los wilt gebruiken.

Spiegel het ontwerp en print het op het transferpapier af. Laat dit minimaal 30 minuten drogen. Ter info, ik gebruik het transferpapier van de HEMA.

transferpapier print in spiegelbeeld

KNIPPEN
Dit doe ik veelal een dag later. Nu knip je de afbeeldingen die je op de textiel wilt aanbrengen uit. Zorg dat er een klein wit randje rondom de afbeelding blijft als je deze uitknipt. Dus niet exact uitknippen!!

Leg nu eventueel om te kijken waar je alles ook alweer wilt hebben met de ruitjeskant naar boven op het textiel.

transferpapier aanbrengen op textiel

STRIJKEN
Zet de stoomfunctie van je strijkijzer uit en zet het strijkijzer op de heetste stand.

Leg de uitgeknipte transferafbeelding met de ruitjeskant naar boven op het textiel. Leg hierover heen een laag bakpapier. Als het strijkijzer heet genoeg is strijk je nu over het bakpappier over de uitgeknipte transferafbeelding. Druk stevig en strijk een aantal minuten. Het strijkijzer er niet oplaten staan, anders krijg je lelijke vlekken.

rompert bedrukken met transferpapier

VERWIJDEREN RUITJESPAPIER
Pel nu voorzichtig een randje van het ruitjespapier los van het textiel. Dit kan soms wat lastig zijn. Trek dan voorzichtig het ruitjespapier los van het textiel. Let hierbij wel op dat de inkt goed op het textiel is overgebracht en dus mooi glad is. Zo niet, breng het transferpapier en bakpapier terug op het textiel en strijk er nog even over heen. En probeer dan opnieuw het ruitjespapier te verwijderen.

Aangezien ik een kraamcadeau heb gemaakt heb ik het nog leuk ingepakt.Veel succes en plezier met het bedrukken van textiel! Mocht je er niet uitkomen of het toch liver niet zelf willen doen, neem dan contact op of kijk eens in mijn webshop VanSyl.

Groetjes Syl.

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden