webshop in wordpress.com

En zoals de vorige keer beloofd nu meer over hoe ik mijn webshops in Wordpress heb opgezet.

ACOUNT AANMAKEN
Open Wordpress.com op je computer en begin met het maken van een account. Onder dit account kun je nu meerdere sites opzetten. Deze zijn alle gratis. Voor de domeinnaam, deze is gratis en betreft dus een subdomeinnaam, kun je kijken wat er nog beschikbaar is.

CONTENT-LAYOUT KIEZEN
Nadat je een naam voor je site hebt ga je aan de slag met het kiezen van je content. Oftewel het thema. Let hierbij op dat er ook content wordt aangeboden waar voor je eenmalig dient te betalen.

Selecteer dus de knop Gratis. En nu is er nog meer dan genoeg keus. Je kunt kiezen uit verschillende soorten content, van alleen een schrijvers blog tot portfolio tot een eenvoudige website. Afhankelijk van wat je wilt kies je hier een thema wat jou aanspreekt. Nadien kun je desgewenst nog altijd wisselen. Voor mijn beide webshops heb ik voor een portfolio weergave gekozen. Dit omdat mijn producten er zo toch uitspringen en foto's nu eenmaal spreken.

THEMA AANPASSEN
En dan gaan we nu het thema naar eigen smaak aanpassen. Bij het ene thema kan weer net iets meer dan het andere. Maar de meeste zaken komen bij allen wel voor. Doorloop het menu en je ziet je site al gelijk veranderen.MENU STRUCTUUR
Ook hierin zijn er verschillende mogelijkheden. De hoofdknoppen van je site maak je aan als een pagina. Op deze pagina kun je dan tekst en foto's plaatsen.

Maar dit is niet wat ik wil voor mijn producten. Mijn producten zullen als een portfolio worden gebruikt en dit betekent een iets andere handeling. Hiervoor maak je een aangepaste link aan, zie uitleg hieronder bij kop 'aangepaste link - pagina'.

Voor de algemene informatie heb ik bij VanSyl gekozen deze als pagina's toe te voegen, wat gebruikelijk is (zie linker menu hieronder). Bij Creacamp wilde ik de algemene informatie meer visueel en hiervan heb ik dus van elke informatie knop een product oftewel portfolio aangemaakt. Dit resulteert dan in een knop zonder extra onderliggende knoppen/tabladen (zie menu rechts hieronder).


SITE PAGINA
Dit is een pagina die je makkelijk terug vindt in de menustructuur. Op deze pagina's kun je teksten en foto's plaatsen. Zoals ik hierboven al vermelde heb ik hierbij Creacamp geen gebruik van gemaakt. Maar bij VanSyl wel. Wat dus betekent dat ik de site-pagina'smet uitleg over bestellen, algemene voorwaarden en dergelijke heb aangemaakt.


AANGEPASTE LINK - PAGINA
Omdat ik mijn producten via de portfolio wil laten zien/aanbieden, maar niet via het portfolio tabblad/pagina dien je een aangepaste link toe te voegen. In plaats van zoals hierboven een site pagina aan te maken, dien ik voor de hoofdknoppen op mijn site een aangepaste link te maken in het menu.

In deze link zit een project-tag verwerkt. Deze project-tag vul je ook in op de portfoliobladen die onder deze desbetreffende knop zichtbaar moeten worden. Hoop dat het een beetje duidelijk is.

Bijvoorbeeld; ik bied feestje aan. Deze komen onder de knop Feest. Deze knop heeft dus de volgende aangepaste link:

https://creacamp.wordpress.com/project-tag/feestpakket/

En op de portfolio's die ik aanmaak voor de verschillende feestpakketten die ik aanbied vink ik de project-tag feestpakket aan.

VULLEN MAAR
Als de structuur is aangemaakt is het tijd om teksten, foto's en producten te gaan plaatsen op je site. Besteed dus goed aandacht aan de projectinstellingen per site pagina/portfolio. Let hierbij op dat je de juiste project tags invult anders zie niets op je site terug.

Denk tevens na of je wel of geen deelknoppen en reacties wilt bij alle site en portfolio pagina's  (producten) die je aanmaakt.


Vul bij de slug een korte samenvatting in, dit helpt bij de vindbaarheid.
En dan is het een kwestie van de pagina's publiceren!

Dit is een goede basis, de volgende keer leg ik je meer uit over het contactformulier en bestellen.

Voor nu alvast succes met het opzetten van je eigen site!

groet Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden