webshop beginnen

Ja ha! Mijn webshop VanSyl heb ik in een nieuw jasje gestoken. Vandaar dat er de afgelopen tijd geen blogs zijn geplaatst. Maar dat gaat vanaf nu helemaal goed komen.

De komende blogs gaan over waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest, het maken van een Wordpress.com site. Deze eerste blog nu over welke webshop/site keuze je maakt.

LATEN BOUWEN
Hoe ga je nu aan de slag. De eerste keer heb ik VanSyl laten bouwen. Nadeel hiervan is dat ik nu zelf geen wijzigingen kon aanbrengen, Dat kon natuurlijk wel, maar dan wel tegen betaling. Tweede nadeel was dat er zoveel gedoe was voor zelfs kleine wijzigingen.

GRATIS
Bijna wel iedere aanbieder heeft een gratis webshop/site. Je kan kiezen uit verschillende content en een beperkt aantal producten, foto's en dergelijke plaatsen. Dit verschilt per aanbieder.Grootste nadeel vindt ik persoonlijk dat je geen eigen domeinnaam hebt. In de subdomeinnaam is dan nog altijd de aanbieder verwerkt. Maar tegen een meerprijs kan er veel.

JIMDO / MIJNEIGENWEBINKEL
Hier kun je ook een gratis webshop/site meebouwen. Voor ongeveer € 228,- per jaar heb je hier een webshop met eigen domeinnaam (de registratiekosten hiervan staan hier los van) en e-mail en met de mogelijkheid om meerdere producten te plaatsen.

Toch heb ik hier niet voor gekozen. Dit omdat het geen wat ik aanbiedt veelal maatwerk betreft. Ik het daarnaast prijzig vindt. Dan zal ik toch echt eerst wat meer moeten verkopen, wil ik er iets aan over houden. En...ik vind dat zoveel webshops er met zo'n pakket veelal hetzelfde uitzien. De content in een ander 'geurtje en kleurtje' zullen we maar zeggen.

WORDPRES.COM of .NL/.ORG
Ok, wat dan wel? Wordpress. En dan loop je gelijk tegen 2 varianten aan. De meeste weten waarschijnlijk niet eens dat er 2 versie zijn. Maar dat terzijde.

Met Wordpress.nl kun je een echte professionele website/shop opzetten. Hier ben je niet meer afhankelijk van aangeboden content, subdomeinnaam, e-mail, pluggins etc. Maar je dient je zelf af te vragen, wat is het doel. Natuurlijk dient het er professioneel uit te zien. Maar dat kun je ook op meerdere manieren bereiken.

In mijn geval  heb ik dus gekozen voor Wordpress.com. Hier worden veel blogs en portefolio's opgezet. Prima voor wat ik wil en als je creatief bent kunnen mensen desgewenst toch een bestelling plaatsen. Maar hierover de volgende keer meer!

Zien wat het resultaat is van mijn 2 webshops? Kijk dan eens op VanSyl en Creacamp.

Succes!

groet Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden