Doorgaan naar hoofdcontent

webshop beginnen

Ja ha! Mijn webshop VanSyl heb ik in een nieuw jasje gestoken. Vandaar dat er de afgelopen tijd geen blogs zijn geplaatst. Maar dat gaat vanaf nu helemaal goed komen.

De komende blogs gaan over waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest, het maken van een Wordpress.com site. Deze eerste blog nu over welke webshop/site keuze je maakt.

LATEN BOUWEN
Hoe ga je nu aan de slag. De eerste keer heb ik VanSyl laten bouwen. Nadeel hiervan is dat ik nu zelf geen wijzigingen kon aanbrengen, Dat kon natuurlijk wel, maar dan wel tegen betaling. Tweede nadeel was dat er zoveel gedoe was voor zelfs kleine wijzigingen.

GRATIS
Bijna wel iedere aanbieder heeft een gratis webshop/site. Je kan kiezen uit verschillende content en een beperkt aantal producten, foto's en dergelijke plaatsen. Dit verschilt per aanbieder.Grootste nadeel vindt ik persoonlijk dat je geen eigen domeinnaam hebt. In de subdomeinnaam is dan nog altijd de aanbieder verwerkt. Maar tegen een meerprijs kan er veel.

JIMDO / MIJNEIGENWEBINKEL
Hier kun je ook een gratis webshop/site meebouwen. Voor ongeveer € 228,- per jaar heb je hier een webshop met eigen domeinnaam (de registratiekosten hiervan staan hier los van) en e-mail en met de mogelijkheid om meerdere producten te plaatsen.

Toch heb ik hier niet voor gekozen. Dit omdat het geen wat ik aanbiedt veelal maatwerk betreft. Ik het daarnaast prijzig vindt. Dan zal ik toch echt eerst wat meer moeten verkopen, wil ik er iets aan over houden. En...ik vind dat zoveel webshops er met zo'n pakket veelal hetzelfde uitzien. De content in een ander 'geurtje en kleurtje' zullen we maar zeggen.

WORDPRES.COM of .NL/.ORG
Ok, wat dan wel? Wordpress. En dan loop je gelijk tegen 2 varianten aan. De meeste weten waarschijnlijk niet eens dat er 2 versie zijn. Maar dat terzijde.

Met Wordpress.nl kun je een echte professionele website/shop opzetten. Hier ben je niet meer afhankelijk van aangeboden content, subdomeinnaam, e-mail, pluggins etc. Maar je dient je zelf af te vragen, wat is het doel. Natuurlijk dient het er professioneel uit te zien. Maar dat kun je ook op meerdere manieren bereiken.

In mijn geval  heb ik dus gekozen voor Wordpress.com. Hier worden veel blogs en portefolio's opgezet. Prima voor wat ik wil en als je creatief bent kunnen mensen desgewenst toch een bestelling plaatsen. Maar hierover de volgende keer meer!

Zien wat het resultaat is van mijn 2 webshops? Kijk dan eens op VanSyl en Creacamp.

Succes!

groet Syl

Reacties

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …