zeepparty!

Een kinderfeestje organiseren kan soms best een uitdaging zijn. Hoe blijft het voor alle kinderen leuk en dat ook nog voor een niet te groot budget. Uitbesteden is makkelijk en geen rommel thuis, maar kan in de kosten lopen. Waarom het niet zelf doen?!

Zelf doucheschuim en badzout maken is relatief eenvoudig en vinden jongens en meiden alle twee leuk om te doen. Ingewikkeld is het niet.

kinderfeestje zeepaprty

DE MATERIALEN
- Koop een x aantal reisflesje van bijvoorbeeld 75ml bij de Etos.
- Koop een zelfde aantal glazen potjes met deksel voor het badzout, bijvoorbeeld bij de Action

- Bestel bijvoorbeeld bij Youwish of Jojoli; badzout, vloeibaar zeepconcentraat, een aantal kleuren op waterbasis, een aantal geurtjes, wat glitterpoeder, phenonip, plasticbakjes voor het badzout.

- Zorg nog voor 6 schaaltjes om het doucheschuim in voor te bereiden.
- Lepeltjes of roerstaafjes
- Een maatbeker.

DE VOORBEREIDING
Breng de juiste hoeveelheid zeepconcentraat in de schaaltjes en dek deze af met een folie  (55ml, indien je 75ml doucheschuim in totaal gaat maken).

Voor het badzout breng je 30 gram in de plastic bakjes (4 per kind). Dit indien er 120 gram in je badzout potje kan.

Zet alle spullen netjes op de tafel, inclusief geurtjes, kleurtjes en glitterpoeder. Print desgewenst de te verrichtingen handelingen uit op papier en de zeepparty kan starten.

voorbereiding zeepparty verjaardagsfeestje

ZEEPPARTY
Na het cadeautjes uitpakken en de opgegeten versierde cakejes kan de zeeppret beginnen. Leg de kinderen eerst uit wat jullie die middag gaan maken. Begin hierna met het laten ruiken van de geurtjes en dan starten maar. Het maken van het doucheschuim en badzout duurt circa 60 minuten.

Hierna kunnen de kinderen eventueel etiket (witte sticker) voor op het flesje en potje versieren en een krafzakje waarin ze het zelfgemaakte doucheschuim en badzout als een goodiebag mee naar huis kunnen nemen.

Terwijl de kinderen druk aan het kleuren en zakjes versieren zijn, giet jij het doucheschuim uit de schaaltjes in de flesjes (gebruik eventueel een trechter om morsen te voorkomen). Schep het badzout per gekleurd laagje in de potjes. De zelfgemaakte etiketten erop, in het zakje en klaar!

Om te zorgen dat de mooie tekeningen op de etiketten niet gelijk uitlopen na de eerste douchebeurt, plak je hierover heen nog een transparante sticker/etiket.


je eigen doucheschuim en badzout op een kinderfeestje

RECEPTEN
Voor recept van het doucheschuim zie mijn eerdere blog. De verhouding in dit recept kun je gewoon aanpassen. Mocht nu blijken dat het zeepconcentraat erg vloeibaar is, voeg dan wat zetmeel toe tot het lobbig wordt. Of gebruik het doucheschuim voor in bad.

Voor het badzout kiezen de kinderen 1 geurtje en 4 verschillende kleurtjes.

Succes!

Mocht je dit tocht te veel werk lijken, geen probleem ik kom ook graag langs met mijn zeepspulletjes om er een gezellige zeepparty van te maken! Check in mijn webshop Creacamp de mogelijkheden.

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden