Doorgaan naar hoofdcontent

zeepparty!

Een kinderfeestje organiseren kan soms best een uitdaging zijn. Hoe blijft het voor alle kinderen leuk en dat ook nog voor een niet te groot budget. Uitbesteden is makkelijk en geen rommel thuis, maar kan in de kosten lopen. Waarom het niet zelf doen?!

Zelf doucheschuim en badzout maken is relatief eenvoudig en vinden jongens en meiden alle twee leuk om te doen. Ingewikkeld is het niet.

kinderfeestje zeepaprty

DE MATERIALEN
- Koop een x aantal reisflesje van bijvoorbeeld 75ml bij de Etos.
- Koop een zelfde aantal glazen potjes met deksel voor het badzout, bijvoorbeeld bij de Action

- Bestel bijvoorbeeld bij Youwish of Jojoli; badzout, vloeibaar zeepconcentraat, een aantal kleuren op waterbasis, een aantal geurtjes, wat glitterpoeder, phenonip, plasticbakjes voor het badzout.

- Zorg nog voor 6 schaaltjes om het doucheschuim in voor te bereiden.
- Lepeltjes of roerstaafjes
- Een maatbeker.

DE VOORBEREIDING
Breng de juiste hoeveelheid zeepconcentraat in de schaaltjes en dek deze af met een folie  (55ml, indien je 75ml doucheschuim in totaal gaat maken).

Voor het badzout breng je 30 gram in de plastic bakjes (4 per kind). Dit indien er 120 gram in je badzout potje kan.

Zet alle spullen netjes op de tafel, inclusief geurtjes, kleurtjes en glitterpoeder. Print desgewenst de te verrichtingen handelingen uit op papier en de zeepparty kan starten.

voorbereiding zeepparty verjaardagsfeestje

ZEEPPARTY
Na het cadeautjes uitpakken en de opgegeten versierde cakejes kan de zeeppret beginnen. Leg de kinderen eerst uit wat jullie die middag gaan maken. Begin hierna met het laten ruiken van de geurtjes en dan starten maar. Het maken van het doucheschuim en badzout duurt circa 60 minuten.

Hierna kunnen de kinderen eventueel etiket (witte sticker) voor op het flesje en potje versieren en een krafzakje waarin ze het zelfgemaakte doucheschuim en badzout als een goodiebag mee naar huis kunnen nemen.

Terwijl de kinderen druk aan het kleuren en zakjes versieren zijn, giet jij het doucheschuim uit de schaaltjes in de flesjes (gebruik eventueel een trechter om morsen te voorkomen). Schep het badzout per gekleurd laagje in de potjes. De zelfgemaakte etiketten erop, in het zakje en klaar!

Om te zorgen dat de mooie tekeningen op de etiketten niet gelijk uitlopen na de eerste douchebeurt, plak je hierover heen nog een transparante sticker/etiket.


je eigen doucheschuim en badzout op een kinderfeestje

RECEPTEN
Voor recept van het doucheschuim zie mijn eerdere blog. De verhouding in dit recept kun je gewoon aanpassen. Mocht nu blijken dat het zeepconcentraat erg vloeibaar is, voeg dan wat zetmeel toe tot het lobbig wordt. Of gebruik het doucheschuim voor in bad.

Voor het badzout kiezen de kinderen 1 geurtje en 4 verschillende kleurtjes.

Succes!

Mocht je dit tocht te veel werk lijken, geen probleem ik kom ook graag langs met mijn zeepspulletjes om er een gezellige zeepparty van te maken! Check in mijn webshop Creacamp de mogelijkheden.

Liefs Syl

Reacties

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …