geboorterompert bedrukken

Dit maal is het een eigen ontwerp, maar in het verleden heb ik al vaker rompertjes bedrukt aan de hand van het geboortekaartje, zie ook eerdere blogs of bezoek mijn webshop voor meer voorbeelden. Maar deze keer zoals beloofd vorig week zal ik uitleggen hoe je textiel eenvoudig kunt bedrukken.

kraamcadeau rompert bedrukken met eigen ontwerp

BENODIGDHEDEN:
computer en inktjetprinter
transferpapier (bijv. HEMA)
schaar
strijkijzer
bakpapier

PRINTEN
Zorg dat je afbeelding(en) de juiste afmetingen heeft en print deze in SPIEGELBEELD uit. Let op wat voor soort transferpapier je gebruikt. Er zijn er namelijk speciaal voor een laser en inktjetprinter.

KNIPPEN
Knip nu de afbeeldingen zo uit met een klein wit randje er nog omheen.

transferpapier uitgeknipt

POSITIONEREN
Leg de afbeelding nu met de goede kant op het textiel. De streepjes kant ligt dus naar boven. Leg hierover heen een vel bakpapier.STRIJKEN MAAR
Zet het strijkijzer op de heetste stand. Maar let op, zet de stoomfunctie uit!!! Ga nu met het strijkijzer over het bakpapier (de afbeelding) heen. Herhaal dit een aantal minuten. Strijk vooral extra over de randen heen met de punt van het strijkijzer.

transpapier afbeelding strijken met bakpapier er tussen

RUITJES PAPIER VERWIJDEREN
net zolang totdat je een randje loskrijgt en je het ruitjespapier er voorzichtig en rustig af kunt trekken. Let hierbij wel op dat je geen draadjes meer tussen het textiel en papier ziet. Zowel, dan papier terug, bakpapier er weer op leggen en nog eens extra strijken. Hoe groter de afbeelding, des te langer strijken.
transferpapier van aangebrachte afbeelding op textiel verwijderen

En klaar is je eigen ontworpen kraamcadeau of kledingstuk!

Veel succes, liefs Syl

Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

boordstof aan mouwen een trui

hubelino knikkerbaan met duplo