DIY - gondel of kussendoosje maken

Cadeautjes in een leuk doosje verpakken vindt ik leuk, zeker als de doosjes ook nog eens zelf zijn gemaakt. Dit maal laat ik zien hoe je zonder computer een gondel oftewel kussen doosje maakt.

DIY kussendoosje vouwen

BENODIGDHEDEN
2 vellen A4 papier (80gram)
liniaal
snijmes
potlood
schaar
lijm
(ovale vorm)

PLAKRAND
Teken over de lange zijde van het papier 1cm af en ril deze in met je snijmes. Doe dit voor beide vellen.

OVALE ZIJKANTEN
Aan de korte zijde van het doosje zitten de ovale randen. Deze kun je met behulp van een ovale vorm op het papier aanbrengen. Ik heb hiervoor een ovale bord gebruikt. 
aftekenen vouwranden kussendoosje
Bij de flappen aan de buitenzijde knip je het overtollige papier weg. De ovale lijn aan de binnenzijde (onderste foto) ril je met je snijmes, zodat hier een vouwnaad ontstaat. Herhaal dit voor beide vellen aan de onder en de bovenzijde (4x totaal).

AFWERKING
Zorg nu eerst voor een extra rondje aan 1 zijde van beide ovale flappen. Dit zodat je het doosje straks makkelijk open krijgt.

vouwranden gondeldoosje snijden

Voor dat je de plakrand gaat plakken kun je het doosje eventueel nog versieren met bijvoorbeeld stempels. Breng dan plak aan op de plakrand en druk deze goed stevig aan en laat het goed drogen. Hierna kun je de vouwranden vouwen, lint eromheen en je cadeautje is leuk verpakt.

Veel plezier!


Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden