Doorgaan naar hoofdcontent

DIY - gondel of kussendoosje maken

Cadeautjes in een leuk doosje verpakken vindt ik leuk, zeker als de doosjes ook nog eens zelf zijn gemaakt. Dit maal laat ik zien hoe je zonder computer een gondel oftewel kussen doosje maakt.

DIY kussendoosje vouwen

BENODIGDHEDEN
2 vellen A4 papier (80gram)
liniaal
snijmes
potlood
schaar
lijm
(ovale vorm)

PLAKRAND
Teken over de lange zijde van het papier 1cm af en ril deze in met je snijmes. Doe dit voor beide vellen.

OVALE ZIJKANTEN
Aan de korte zijde van het doosje zitten de ovale randen. Deze kun je met behulp van een ovale vorm op het papier aanbrengen. Ik heb hiervoor een ovale bord gebruikt. 
aftekenen vouwranden kussendoosje
Bij de flappen aan de buitenzijde knip je het overtollige papier weg. De ovale lijn aan de binnenzijde (onderste foto) ril je met je snijmes, zodat hier een vouwnaad ontstaat. Herhaal dit voor beide vellen aan de onder en de bovenzijde (4x totaal).

AFWERKING
Zorg nu eerst voor een extra rondje aan 1 zijde van beide ovale flappen. Dit zodat je het doosje straks makkelijk open krijgt.

vouwranden gondeldoosje snijden

Voor dat je de plakrand gaat plakken kun je het doosje eventueel nog versieren met bijvoorbeeld stempels. Breng dan plak aan op de plakrand en druk deze goed stevig aan en laat het goed drogen. Hierna kun je de vouwranden vouwen, lint eromheen en je cadeautje is leuk verpakt.

Veel plezier!


Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …