DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.

diy crepepapier bloemen maken

IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet in harmonica te vouwen heeft gewonnen, zie hieronder hoe je dat doet.

NODIG
Sateprikkers
groene verf en kwast
steekschuim

crepe papier
touw
lijm
schaar

STEELTJES GROEN VERVEN
Allereerst begin ik met het groen verven van lange sateprikkers. Deze stokjes verf ik groen met uitzondering van de punt. Dit is het hart van de bloem en zo kan ik het stokje ook makkelijk te drogen zetten in steekschuim.

sateprikkers groen verven

DE BLOEM
Knip de crepe papieren strook in stukken van 10cm (dit resulteert dus in 5 delen).

Haal van deze strook, 6 velletjes crepepapier en knip deze los van elkaar ter plaatse van de vouwnaad en leg ze dan op elkaar (je kunt 4 bloemen maken uit 1 deel van 10x10cm)

Vouw ze dan in harmonicavorm en wikkel een touwtje om het midden.

Haal het bovenste velletje aan 1 kant los en breng als een prop naar het midden/touwtje. Herhaal dit voor de overige velletjes, maar breng deze nu omhoog en herhaal dit ook voor de ander kant.

diy bloemen vouwen van crepepapier

STEEL TOEVOEGEN
Breng een beetje lijm aan op de (schuine) punt van de sateprikker en prik deze achterin de bloem en klaar is je bloem!

bloemensteeltje van een geverfde sateprikker

Achteraf vond ik het erg leuk om deze bloemen te maken en ben ik geïnspireerd om meerdere varianten tijdens een Creacamp te gaan uitwerken, dus wordt nog vervolgd in de toekomst...

Doeg, Syl!


Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden