zelf een tovenaarsstaf maken

Dit jaar ben ik wederom gevraagd om de onderbouw musical op school mee te begeleiden. Hiervoor worden zoals gebruikelijk altijd veel dingen geknutseld voor het decor, kleding en benodigde attributen. In deze musical zit een heuse tovenaar en dan mag een tovenaarsstaf natuurlijk niet ontbreken. Helaas was er geen voorhanden, dus maken we deze simpel zelf, zie hieronder;

tovenaarsstaf van hout met tempex bol

MATERIALEN
houten stok
touw
tempex bol
grond verf (voor hout)
gouden verf (op acryl basis)
lijm (Pattex montagelijm)
schaar, mesje en verfkwast

DE STOK 
In mijn geval vind ik de stok zoals gevonden prima voor gebruik. Maar het kan zijn dat je eventuele takken/uitstulpingen eerst moet verwijderen.

Allereerst schuur ik de stok licht op en zet deze daarna in de grondverf. Hierna lak ik de stok minimaal 3x af in goud verf. Op de foto hieronder zijn de stappen duidelijk te zien.

DIY tovenaarsstaf van houten stok verven

DE BOL
Op een tovenaarsstaf mag een bol natuurlijk niet ontbreken. Hiervoor heb ik een tempex (piepschuim) bol gebruikt van 8 cm rond. Achteraf gezien was een maat kleiner misschien wel meer in verhouding geweest, maar goed.

Deze bol schuur ik ter plaatse van de midden naad ligt op. Zodat er een mooie gladde bol overblijft.

naad piepschuimen bol schuren

Dan maak ik onderin de bol een gat, breng een dot lijm aan in het gat en bevestig de bol dan op de stok. Hierna kan ik de bol dan net zoals de stok verven, zie foto hieronder;

piepschuimen bol verven

HET HANDVAT
Om de staf meer karakter te geven maak ik met touw een soort van handvat, waar je de stok kan vasthouden. Breng op de plek waar het touw komt de lijm aan en wikkel dan de bol met touw om de stok heen. Bij het aanbrengen van het touw om de stok, heb ik een stuk begindraad naar het midden van het handvat  geplakt en dit omwikkeld met het touw. Hierdoor heb je minder kans dat het touw loslaat.

touw op houten stok lijmen

En klaar is de tovenaarsstaf. Laat de musical maar beginnen!

Doei!, Syl


Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden