textiel bedrukken voor juffendag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven over het bedrukken voor textiel. Zoals ik vorige blog al melde zou ik nog vertellen wat ik voor de stagiaires heb gemaakt op juffendag.

juffendag, rompertje bedrukt met klassenfoto

Het leek ons wel een leuk idee om iets te gegeven als herinnering. Dus daarom het idee om een shirt te bedrukken met de 'gekken-bekken' foto van de klas aan het begin van het schooljaar en een afdruk van alle namen van de kinderen uit de klas op de achterkant van het t-shirt. Aangezien de juf ook zwanger is bedrukken we ook een rompertje voor de baby op komst.

BENODIGDHEDEN
textiel, liefst 100% katoen
transferpapier (ik gebruik het papier van de HEMA)
inkt-jet printer
schaar
bakpapier
strijkijzer

DE AFBEELDING
Scan een foto, of gebruik een gewenste afbeelding. Spiegel dit in een programma. Ik gebruik hiervoor Illustrator aangezien ik de afbeelding vaak nog bewerk of uitsnijd. Maar in Word kun je ook prima een afbeelding spiegelen. En dan printen maar.


geprint transferpapier voor bedrukken shirt juffendag

STRIJKEN MAAR...
Laat de geprinte afbeelding een halfuurtje liggen. Zet je strijkijzer op de heetste stand en functie stoom uit! Leg de uitgeknipte afbeelding (achterkant naar boven) op het textiel en leg hier bovenop een vel bakpapier. En ja dan strijken maar. Je hebt hier wel beetje geduld bij nodig en zeker goed aandrukken. Als de afbeelding er goed op zit, dan is de zijkant vaak goed los te maken en kun je de achterkant van de afbeelding, voorzichtig van het textiel aftrekken en klaar is je eigen gemaakte bedrukte textiel!

shirt bedrukken als cadeau voor juffendag

Ik kan er altijd van genieten als ik textiel bedruk als ik de achterkant van de afbeelding van het textiel verwijderen. Het blijft zoiets magisch!

OPMERKING
Voor het eerst heb ik textiel gebruikt met 5% elastan. Nadeel hiervan is dat je bij het verwijderen van een grootte afbeelding de achterkant niet te hard van het textiel dient te trekken, anders vervormt de afbeelding en zit deze dus niet meer mooi recht op je textiel.

Veel plezier meet het maken van je eigen textiel!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden