Doorgaan naar hoofdcontent

textiel bedrukken voor juffendag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven over het bedrukken voor textiel. Zoals ik vorige blog al melde zou ik nog vertellen wat ik voor de stagiaires heb gemaakt op juffendag.

juffendag, rompertje bedrukt met klassenfoto

Het leek ons wel een leuk idee om iets te gegeven als herinnering. Dus daarom het idee om een shirt te bedrukken met de 'gekken-bekken' foto van de klas aan het begin van het schooljaar en een afdruk van alle namen van de kinderen uit de klas op de achterkant van het t-shirt. Aangezien de juf ook zwanger is bedrukken we ook een rompertje voor de baby op komst.

BENODIGDHEDEN
textiel, liefst 100% katoen
transferpapier (ik gebruik het papier van de HEMA)
inkt-jet printer
schaar
bakpapier
strijkijzer

DE AFBEELDING
Scan een foto, of gebruik een gewenste afbeelding. Spiegel dit in een programma. Ik gebruik hiervoor Illustrator aangezien ik de afbeelding vaak nog bewerk of uitsnijd. Maar in Word kun je ook prima een afbeelding spiegelen. En dan printen maar.


geprint transferpapier voor bedrukken shirt juffendag

STRIJKEN MAAR...
Laat de geprinte afbeelding een halfuurtje liggen. Zet je strijkijzer op de heetste stand en functie stoom uit! Leg de uitgeknipte afbeelding (achterkant naar boven) op het textiel en leg hier bovenop een vel bakpapier. En ja dan strijken maar. Je hebt hier wel beetje geduld bij nodig en zeker goed aandrukken. Als de afbeelding er goed op zit, dan is de zijkant vaak goed los te maken en kun je de achterkant van de afbeelding, voorzichtig van het textiel aftrekken en klaar is je eigen gemaakte bedrukte textiel!

shirt bedrukken als cadeau voor juffendag

Ik kan er altijd van genieten als ik textiel bedruk als ik de achterkant van de afbeelding van het textiel verwijderen. Het blijft zoiets magisch!

OPMERKING
Voor het eerst heb ik textiel gebruikt met 5% elastan. Nadeel hiervan is dat je bij het verwijderen van een grootte afbeelding de achterkant niet te hard van het textiel dient te trekken, anders vervormt de afbeelding en zit deze dus niet meer mooi recht op je textiel.

Veel plezier meet het maken van je eigen textiel!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …