Doorgaan naar hoofdcontent

lentekriebels!

Dit keer geen creabea blogpost. Ik kan niet  om het feit heen dat het voorjaar weer duidelijk is begonnen. De klok verzet naar de zomertijd, heerlijk weer afgelopen week en ja, dan begint het te kriebelen...winterspullen opruimen, tuinmeubelen schoonmaken, nieuwe plantjes in de potten...en ja, ook tijd voor een nieuwe look voor mijn blog!

lentekriebels

De nieuwe templates van blogger zijn erg leuk. Ik vond het niet makkelijk kiezen. Mijn vorige bloglook beviel me eigenlijk best prima; thema 'eenvoudig', zonder achtergrond afbeelding. Maar de nieuwe thema's spreken mij ook wel aan. Vooral de thema's 'opvallend' en 'contempo'.

Uiteindelijk voor 'Contempo' gekozen. De achtergrond met een olifant sprak mij op zich ook wel aan, alleen was niet helemaal duidelijk dat het een olifant betrof en de kleur roze was niet gelijk mijn voorkeur. Ik neig de laatste tijd namelijk erg naar de kleur blauw of groen. Dus ja...en water blijft iets moois, dus daarom de achtergrond van een zee.

Zie nu wel, dat de foto's niet meer volledig mee uitlijnen van links naar rechts. Dus wie weet binnenkort nog een paar kleine aanpassingen. Wat wel tof is bij dit thema is dat je ook populaire blogpost kan laten zien. Dus ja, ik ben blij met de nieuwe look! En veranderingen zijn altijd wennen, maar het brengt ook goede dingen met zich mee :)

Liefs Syl.

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …