Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | make-up remover met olijfolie

Al een tijdje loop ik met het idee om zelf make-up remover te maken. Veel reinigers zijn op basis van olie en water, dat moet toch ook eenvoudig zelf kunnen? Dus zo gezegd zo gedaan en ja, binnen 5 minuten is je make-up remover klaar!

DIY make-up remover op basis water & olijfolie

AAN DE SLAG!
Voordat je begint zorg dat je de volgende spullen bij de hand hebt;

  • plantaardige olie (bijv. amandelolie, maar ik heb gewoon de huis-tuin-en keuken olie gebruikt)
  • gedestilleerd water (in verband met houdbaarheid)
  • maatbeker
  • flesje

Gebruik 2 delen olie op 1 deel water. In mijn geval heb ik een flesje gebruikt van 25 ml.
Giet de olie en het water in je bewaarflesje en klaar is je make-up remover!

DIY make-up remover van olie en water

GEBRUIK
Aangezien water en olie niet mengen dien je het flesje voor gebruik goed te schudden, zie foto hieronder. Keer het flesje op een watje en wrijf zachtjes je ogen schoon. Je huid voelt nu een beetje vettig, maar met een droog deel van het watje veeg je dat ook zo weer weg.

DIY make-up remover op olie en waterbasis

En ja, zelfs mijn waterproof mascara gaat er makkelijk vanaf, wow! Dus ja, ik ben om.

HOUDBAARHEID
Aangezien ik gedestilleerd water heb gebruikt, houd ik de houdbaarheidsdatum van de (olijf)olie aan. In mijn geval tot november 2017.

Dus ja, ik ben om! Wie wil er nu niet een natuurlijk product om make-up mee te verwijderen en nog goedkoop ook.

Als deze op is ga ik ook eens proberen make-up remover te maken op basis van komkommer en melk. Voordeel hiervan is dat komkommer een goede herstellende werking heeft voor de huid, maar klein nadeel is dat deze make-up remover waarschijnlijk niet langer houdbaar is dan 1 week. Maar goed, over een tijdje hier dus meer over.

Liefs Syl!

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …