DIY | badolie

Zo had ik vorig jaar een set badolie flesjes gekregen voor mijn verjaardag. Heerlijk!
De kinderen hebben de badolie voornamelijk gebruikt, de jongste zou wel iedere dag in bad willen. En ja, ik kan ze geen ongelijk geven, het is ook heerlijk en ontspannend.  Zo werd ik dus op het idee gebracht om zelf badolie te maken. Handig voor thuis en leuk als cadeautje!


DIY badolie van abrikozenpit en rijstolie met kersenbloesem geur

WAT IS BADOLIE IN BASIS
Eigenlijk is badolie een redelijk eenvoudig iets. Je mengt eventueel 1 of meerdere plantaardige oliën met elkaar, voegt een geurtje toe en een emulgator die je badolie met het badwater mengt en je kunt badderen. Als extra toevoeging kun je de badolie nog een kleurtje geven voor een leuk effect.

EMULGATOR
Voor het mengen van water met olie zijn er een paar mogelijkheden. Ik heb gekozen voor Lysolecithine. Dit is de natuurlijke vervanger van de synthetische emulgator Mulsifan. Lysolecithine heeft daarnaast als voordeel dat het een huid aangenaam gevoel geeft en heeft een goede verdraagzaamheid. Nadeel is wel dat je kleur een beetje beïnvloedt en dat je voor gebruik echt nog even goed dient te schudden, maar geen vervelende badrand!

Melkpoeder is ook een goede variant om toe te passen, maar dan heb je 2 potjes op de rand van het bad staan en dat heeft niet mijn voorkeur.

BENODIGDHEDEN - 25 ml badolie
maatbeker
roerstaafje 
flesje (25 ml)
20 ml plantaardige olie 
2,5 ml Lysolecitihne
20 druppels geurolie

De verhouding in dit recept kun je aanpassen voor een grotere hoeveelheid.

DE OLIËN
Door verschillende oliën te gebruiken kun je de badolie helemaal naar eigen wens samenstellen. De badolie die ik in dit blogpost heb gemaakt is voor een cadeautje. Aangezien er in dat huishouden mensen zijn met een amandelallergie heb ik geen amandelolie gebruikt. Dit keer heb ik 10 ml abrikozenpit olie met 10 ml rijstolie gebruikt. Giet de gewenste hoeveelheid in de maatbeker.


DIY badolie met rijstolie en abrikozenpitolie

DE EMULAGATOR, KLEUR & GEUR
Voeg nu om beurten  de Lysolecithine, kleur en geur toe en roer dan alles goed door elkaar. 

lysolecithine om water en olie te mengen voor badolie

Let bij het gebruik van etherische olie op dat je voor kinderen de helft van het aantal druppels toevoegt. Bij een parfumolie (synthetisch) hoef je hier geen rekening mee te houden. 
Giet dit alles over in je bewaarflesje, schudden voor gebruik en badderen maar!

HOUDBAARHEID
Hiervoor houd ik de houdbaarheid aan van de gebruikte oliën, in mijn geval tot november 2017.

Als de badolie en het badzout hier weer op zijn is het misschien ook wel leuk om eens een eigen badmelk of badbruisbal te maken. Voor nu, veel plezier met het maken van je eigen badolie!

Check mijn webshop voor een DIY-pakket badolie.
Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden