korte armbandstrip

Mijn middelste zoon was laatst uitgenodigd op een kinderfeestje. Nu leek het mij wel leuk om daarvoor een zelfgemaakte slagletter armband te maken. Dit keer niet een slagletterarmband zoals we gewend zijn. Dit omdat de polsmaat van de kinderen nu nog net iets te klein is (circa 11cm). Het idee is nu een korte aluminium strip met 2 gaatjes, waar doorheen een elastiek kan.


WAT HEB JE NODIG
> korte aluminium strip (4cm lang, 1,5mm dik met 2 gaatjes)
> (gekleurd) elastiek 
> 2 knijpkraal verbergers
> sieradenlijm
> schaar & knijptang

KNOPEN MAKEN
Voor het bewerken van de aluminium strip met slagletters zie hiervoor mijn eerdere blogs. Maak eerst het elastiek met behulp van een knoop aan een kant van de aluminium strip vast. 

Voor de knoop aan de andere kant heb ik eerst de lengte/grootte van de armband bepaalt. Hiervoor heb ik 12 cm aangehouden (de jarige job heeft iets dikkere pols dan mijn kids) Hiervoor heb ik een rondje gebruikt met een diameter van 12 cm. Maak nu een knoop aan de andere kant van de aluminium strip.


KNOOP VERBERGEN
Knip de overtollige draden bij de knopen dichtbij de knopen af. Zet nu een knijpkraalverberger over de knopen heen zodat het net lijkt of er 2 zilveren kraaltjes aan weerszijde van de aluminium strip zitten en klaar is de armband!

Doeg Syl!

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden