DIY | Heerlijk geurende doucheschuim!

Vorig jaar had ik al eigen douchezeep gemaakt. Deze douchezeep schuimde alleen niet zo erg en was een beetje stroef in gebruik en moest ik maken met gebruik van een fornuis. Nu leek het me ook leuk om doucheschuim te maken met de kinderen. Maar een warmtebron is dan niet zo handig en zo dus dit doucherecept van Soapblog getest. En ja,.... de kinderen vonden het super leuk om te doen!!

DIY douchezeep maken

WAT HEB JE NODIG?

materialen eigen gemaakt doucheschuim
Ik heb het recept van Soapblog aangepast naar een flesje van 50ml.. Voordeel hiervan is dat je meerdere geuren kunt maken/afwisselen in de douche en het is tevens een leuk formaat om cadeau te geven. De ingrediënten kun je bijvoorbeeld kopen bij YouWish.

37 ml Vloeibaar zeep concentraat,
13 ml gedestilleerd water,
5 druppels phenonip (conserveringsmiddel),
10 druppels geurolie,
 kleurstof op waterbasis,
 cosmetische glitters.

AAN DE SLAG!
Roer het vloeibaar zeep concentraat en het gedestilleerd water rustig, maar goed door. Ga door tot het een stevige massa wordt en je het idee krijgt dat het gaat schuimen.

vloeibare zeep roeren met water

GEUREN EN KLEUREN MAAR...
Voeg de phenonip toe. Dit is om de groei van bacteriën te remmen. Weer rustig roeren.

Voeg nu 10 druppels geurolie toe. Ik heb deze keer French Vanille gebruikt, echt een heerlijke vanille geur. Bij een niet sterke geur, voeg 2-4 extra druppels toe. Indien je etherische olie gebruikt halveer dan het aantal druppels en pas op bij het gebruik van kinderen, zij reageren hier nog sneller op. En roer wederom alles rustig door tot een stevige massa.

geurolie mengen met je eigen gemaakte doucheschuim

Voeg de kleurstof (vaak is 1-2 druppels al genoeg) en een beetje glitter toe. Ik heb de kleur geel gebruikt en gouden glitter. Rustig roeren en klaar is je douchezeep.

DIY kleurstof en glitters mengen met zelfgemaakte douchezeep

IN DE FLES.
Giet het doucheschuim nu rustig over in een fles. Laat het doucheschuim nu een nachtje staan en je zult zien dat het doucheschuim helderder van kleur wordt en je de glitters beter kunt zien (zie eerste foto).

eigen gemaakte douchezeep

Voor een cadeautje is het tevens nog leuk om er een etiket op te maken. Let dan wel op dat je etiket tegen water kan of plak er een transparante sticker over heen om de inkt te beschermen.

HOUDBAARHEID
Het beste is om het doucheschuim in een donkere, niet transparante fles te bewaren. Maar dat is wel minder leuk, aangezien je dan niets ziet van de kleur en de glitters. Bewaar het dan liefst op zo een donker mogelijke plek. Het doucheschuim is een half jaar houdbaar na datum van maken, maar met deze hoeveelheid is het doucheschuim dan al lang op!

Dit is echt super leuk om te doen met kinderen. Zorg alleen dan wel dat alles al klaar staat en dat ze alleen nog maar hoeven te roeren en te druppelen.

Veel doucheschuim plezier!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden