Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | Heerlijk geurende doucheschuim!

Vorig jaar had ik al eigen douchezeep gemaakt. Deze douchezeep schuimde alleen niet zo erg en was een beetje stroef in gebruik en moest ik maken met gebruik van een fornuis. Nu leek het me ook leuk om doucheschuim te maken met de kinderen. Maar een warmtebron is dan niet zo handig en zo dus dit doucherecept van Soapblog getest. En ja,.... de kinderen vonden het super leuk om te doen!!

DIY douchezeep maken

WAT HEB JE NODIG?

materialen eigen gemaakt doucheschuim
Ik heb het recept van Soapblog aangepast naar een flesje van 50ml.. Voordeel hiervan is dat je meerdere geuren kunt maken/afwisselen in de douche en het is tevens een leuk formaat om cadeau te geven. De ingrediënten kun je bijvoorbeeld kopen bij YouWish.

37 ml Vloeibaar zeep concentraat,
13 ml gedestilleerd water,
5 druppels phenonip (conserveringsmiddel),
10 druppels geurolie,
 kleurstof op waterbasis,
 cosmetische glitters.

AAN DE SLAG!
Roer het vloeibaar zeep concentraat en het gedestilleerd water rustig, maar goed door. Ga door tot het een stevige massa wordt en je het idee krijgt dat het gaat schuimen.

vloeibare zeep roeren met water

GEUREN EN KLEUREN MAAR...
Voeg de phenonip toe. Dit is om de groei van bacteriën te remmen. Weer rustig roeren.

Voeg nu 10 druppels geurolie toe. Ik heb deze keer French Vanille gebruikt, echt een heerlijke vanille geur. Bij een niet sterke geur, voeg 2-4 extra druppels toe. Indien je etherische olie gebruikt halveer dan het aantal druppels en pas op bij het gebruik van kinderen, zij reageren hier nog sneller op. En roer wederom alles rustig door tot een stevige massa.

geurolie mengen met je eigen gemaakte doucheschuim

Voeg de kleurstof (vaak is 1-2 druppels al genoeg) en een beetje glitter toe. Ik heb de kleur geel gebruikt en gouden glitter. Rustig roeren en klaar is je douchezeep.

DIY kleurstof en glitters mengen met zelfgemaakte douchezeep

IN DE FLES.
Giet het doucheschuim nu rustig over in een fles. Laat het doucheschuim nu een nachtje staan en je zult zien dat het doucheschuim helderder van kleur wordt en je de glitters beter kunt zien (zie eerste foto).

eigen gemaakte douchezeep

Voor een cadeautje is het tevens nog leuk om er een etiket op te maken. Let dan wel op dat je etiket tegen water kan of plak er een transparante sticker over heen om de inkt te beschermen.

HOUDBAARHEID
Het beste is om het doucheschuim in een donkere, niet transparante fles te bewaren. Maar dat is wel minder leuk, aangezien je dan niets ziet van de kleur en de glitters. Bewaar het dan liefst op zo een donker mogelijke plek. Het doucheschuim is een half jaar houdbaar na datum van maken, maar met deze hoeveelheid is het doucheschuim dan al lang op!

Dit is echt super leuk om te doen met kinderen. Zorg alleen dan wel dat alles al klaar staat en dat ze alleen nog maar hoeven te roeren en te druppelen.

Veel doucheschuim plezier!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …