Doorgaan naar hoofdcontent

waxkoord armband vlechten

Zo'n 1,5 jaar geleden heb ik op verzoek een armband gevlochten van 1 mm waxkoord. En nu werd me van de week gevraagd om voor een afscheidscadeau een messing armband te maken en een gevlochten armbandje. Dus zo gezegd zo gedaan. Deze blogpost gaat over hoe je een gevlochten waxkoord armband kunt maken.


Wat heb je nodig?
Een karbijnsluiting, 2x 4mm jumpring, en 3-4 6mm buigringen, 2 veterklemmen en 5x circa 25cm waxkoord (1mm dik) en natuurlijk sieradenlijm. Een klem als hulpmiddel bij het vlechten en eventueel nog een buigring met bedeltje.


Vlechten maar!
Klem de 5 draden in een klem. Het liefst eentje die zwaar genoeg is zodat de klem beetje blijft liggen. Je kan natuurlijk ook 6 draden gebruiken. Maar ik vind het wel grappig dat er strook iets smaller is. Oftewel een asymmetrisch effect.

Vlecht tweemaal met twee draden tegelijk en eentje met één. Let bij het vlechten met 2 draden tegelijk op dat de draden mooi naast elkaar blijven liggen, anders krijg je geen plat gevlochten armband.


Aanbrengen veterklem.
Voor de lengte van de armband heb ik een eerder gemaakte armband gebruikt als referentiemaat. Net zo handig en dan weet je gelijk dat de maat oké is. Anders is het een kwestie van eerst je polsmaat meten met een vinger speling.

Houd het einde van de vlecht vast. Breng lijm aan in de veterklem. Neem je vingers bij het einde van de vlecht en kijk hoeveel je dan nog op het einde moet afknippen, zodat de draden in de veterklem passen. Breng hierna de draden in de veterklem en klem deze met een tangetje dicht.


De sluiting.
Als de veterklemmen aan de gevlochten waxkoord zitten breng je de karbijnsluiting en buigringen aan en heb je een origineel zelfgemaakt armbandje.

Succes!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…