waxkoord armband vlechten

Zo'n 1,5 jaar geleden heb ik op verzoek een armband gevlochten van 1 mm waxkoord. En nu werd me van de week gevraagd om voor een afscheidscadeau een messing armband te maken en een gevlochten armbandje. Dus zo gezegd zo gedaan. Deze blogpost gaat over hoe je een gevlochten waxkoord armband kunt maken.


Wat heb je nodig?
Een karbijnsluiting, 2x 4mm jumpring, en 3-4 6mm buigringen, 2 veterklemmen en 5x circa 25cm waxkoord (1mm dik) en natuurlijk sieradenlijm. Een klem als hulpmiddel bij het vlechten en eventueel nog een buigring met bedeltje.


Vlechten maar!
Klem de 5 draden in een klem. Het liefst eentje die zwaar genoeg is zodat de klem beetje blijft liggen. Je kan natuurlijk ook 6 draden gebruiken. Maar ik vind het wel grappig dat er strook iets smaller is. Oftewel een asymmetrisch effect.

Vlecht tweemaal met twee draden tegelijk en eentje met één. Let bij het vlechten met 2 draden tegelijk op dat de draden mooi naast elkaar blijven liggen, anders krijg je geen plat gevlochten armband.


Aanbrengen veterklem.
Voor de lengte van de armband heb ik een eerder gemaakte armband gebruikt als referentiemaat. Net zo handig en dan weet je gelijk dat de maat oké is. Anders is het een kwestie van eerst je polsmaat meten met een vinger speling.

Houd het einde van de vlecht vast. Breng lijm aan in de veterklem. Neem je vingers bij het einde van de vlecht en kijk hoeveel je dan nog op het einde moet afknippen, zodat de draden in de veterklem passen. Breng hierna de draden in de veterklem en klem deze met een tangetje dicht.


De sluiting.
Als de veterklemmen aan de gevlochten waxkoord zitten breng je de karbijnsluiting en buigringen aan en heb je een origineel zelfgemaakt armbandje.

Succes!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden