Doorgaan naar hoofdcontent

bijenwas-kokosnoot olie crème

In de wintermaanden is het altijd heerlijk om je lichaam te verwennen met een crème of lotion. Extra leuk is het als je deze dan ook nog eens zelf hebt gemaakt. Hoe dat laat ik je in dit blog zien. Vorig jaar had ik al heerlijke lotion bars gemaakt die ideaal zijn om te gebruiken tijdens het douchen. Dit keer maak ik een crème voor na het douchen.

bijenwas kokosnootolie crème

Benodigdheden:
25 gram bijenwas, 150-175 gram kokosnootolie/vet, 15 druppels etherische olie of geurolie. Deze heb ik gekocht bij YouWish, zoals je op de foto's kunt zien. Een super webwinkel, naar mijn idee.

benodigdheden bijenwas kokosnootolie crème

Stap 1 >>>
Weeg de ingrediënten af. Ik heb 150 gram kokosnoot olie gebruikt, dit mag ook iets meer zijn. Hierdoor wordt je crème wel iets vettiger.

afwegen bijenwas en kokosnootolie

Stap 2 >>>
Verwarm eerst de bijenwas in een pan. Eigenlijk zou dit au bain marie moeten, maar dan duurt het vrij lang voordat het gesmolten is. Op deze manier gaat het ook prima. Voeg hierna de kokosnoot olie toe en smelt dit samen tot een doorzichtige massa.

verwarmen bijenwas en kokosnootolie

Stap 3 >>>
Haal de pan van het vuur en laat deze een beetje afkoelen. Dit is vooral belangrijk als je etherische olie toevoegt. Voeg de druppels geurolie toe en giet alles in een potje. Laat het potje daarna afkoelen.

afkoelen bijenwas kokosnoot olie crème

Gebruik >>>
De crème is uiteindelijk een harde massa geworden. Door je vinger zal de crème smelten. Dit komt omdat de kokosnoot olie vloeibaar wordt bij 25 graden. Als je dit niet prettig vindt dan zet je voor gebruik het potje crème op de verwarming en dan zal de crème makkelijker smeerbaar zijn. Laat de crème na het aanbrengen een kwartiertje intrekken. Dit zodat je kleren niet vettig worden. En je huid zal heerlijk zacht aanvoelen! Veel plezier.

Liefs Syl

Reacties

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …