bijenwas-kokosnoot olie crème

In de wintermaanden is het altijd heerlijk om je lichaam te verwennen met een crème of lotion. Extra leuk is het als je deze dan ook nog eens zelf hebt gemaakt. Hoe dat laat ik je in dit blog zien. Vorig jaar had ik al heerlijke lotion bars gemaakt die ideaal zijn om te gebruiken tijdens het douchen. Dit keer maak ik een crème voor na het douchen.

bijenwas kokosnootolie crème

Benodigdheden:
25 gram bijenwas, 150-175 gram kokosnootolie/vet, 15 druppels etherische olie of geurolie. Deze heb ik gekocht bij YouWish, zoals je op de foto's kunt zien. Een super webwinkel, naar mijn idee.

benodigdheden bijenwas kokosnootolie crème

Stap 1 >>>
Weeg de ingrediënten af. Ik heb 150 gram kokosnoot olie gebruikt, dit mag ook iets meer zijn. Hierdoor wordt je crème wel iets vettiger.

afwegen bijenwas en kokosnootolie

Stap 2 >>>
Verwarm eerst de bijenwas in een pan. Eigenlijk zou dit au bain marie moeten, maar dan duurt het vrij lang voordat het gesmolten is. Op deze manier gaat het ook prima. Voeg hierna de kokosnoot olie toe en smelt dit samen tot een doorzichtige massa.

verwarmen bijenwas en kokosnootolie

Stap 3 >>>
Haal de pan van het vuur en laat deze een beetje afkoelen. Dit is vooral belangrijk als je etherische olie toevoegt. Voeg de druppels geurolie toe en giet alles in een potje. Laat het potje daarna afkoelen.

afkoelen bijenwas kokosnoot olie crème

Gebruik >>>
De crème is uiteindelijk een harde massa geworden. Door je vinger zal de crème smelten. Dit komt omdat de kokosnoot olie vloeibaar wordt bij 25 graden. Als je dit niet prettig vindt dan zet je voor gebruik het potje crème op de verwarming en dan zal de crème makkelijker smeerbaar zijn. Laat de crème na het aanbrengen een kwartiertje intrekken. Dit zodat je kleren niet vettig worden. En je huid zal heerlijk zacht aanvoelen! Veel plezier.

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden