slagroomijs van recept AH

In de kersteditie 2016 van de Allerhande van de Albert Hein stond een recept voor het maken van slagroomijs. Een zeer eenvoudig recept om zelf te maken. Dus zo gezegd zo gedaan. Op kerstavond dus aan de slag zodat we eerste kerstdag van ons zelfgemaakte ijs kunnen genieten.

frambozenijs recept AH

Benodigdheden:
375ml slagroom, blikje gecondenseerde melk (397 gram), 250 gram fruit, mixer en een 1 liter diepvriesbak.

benodigdheden ijs recept AH

Klop de slagroom samen met de gecondenseerde melk in 5 minuten lobbig. Meng het fruit er dan al wel of niet gepureerd door heen. Giet alles in de diepvriesbak en zet het minimaal 8 uur in de vriezer.

Ik heb het recept iets anders uit gevoerd dan in de Allerhande stond vermeld. In plaats van er frambozen doorheen te draaien op het einde heb ik er gepureerde zwarte bessen door gemengd. Hierdoor heb je dus wel een 2 liter bak nodig in plaats van een 1 liter bak.

slagroom lobbig geklopt

En ja, dan was het zover eerste kerstdag, tijdje voor het toetje! Helaas was het ijs geen succes. Het recept is prima gelukt, maar wij vonden het ijs veel te zoet.  De kinderen vonden het wel lekker, maar waren ook niet wild enthousiast. Het ijs uit de ijsmachine vinden ze lekkerder! Smaken verschillen zullen we maar zeggen. Maat het was wel een super makkelijk recept om ijs te maken.

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden