workshop - slagletter sieraden

Altijd leuk, het geven van workshops en tegelijkertijd een leuk verjaardagscadeau voor mijn nichtje, een middagje slaglettersieraden maken samen met haar!

workshop slagletter sieraden

ALLEREERST UITLEG EN HAMEREN..
Tijdens het eten van een cupcakeje uitgelegd wat er mogelijk is om te maken. Een slagletterarmband, ketting of armband met donut ring, ketting met aluminium blokje, sleutelhanger, de mogelijkheden zijn eindeloos. Tja...en wat ga je dan maken? Dus eerst maar eens begonnen met het oefenen van letters slaan in een aluminium strip...

slaglettersieraden slaan


RING STRIP BEWERKEN
De voorbeelden van  een bewerkte armband en ring met een ciseleerhamer gaven de doorslag. Allereerst met de ring begonnen. Voor haar ringmaat 17,5mm een aluminium strip gebruikt van 57mm lengte. 

aluminium strip voor een ring bewerken

Deze heeft ze aan de buitenzijde bewerkt met de bolle kant van de hamer en aan de binnenkant heeft ze haar voorletters en geboortedatum geslagen, waarna ik de strip voor haar naar een ring heb gebogen. De voorbeeld armband heeft ze uiteindelijk niet zelf gemaakt maar meegenomen. Dit in verband met tijdgebrek.

DONUT RING
En ja, de donutring als een hanger voor een halsketting met een zwart leren koord is favoriet. Maar welke tekst?! Lange leven het "net" en zo zag ze iets op Instagram wat ook nog een indirecte link heeft met Harry Potter, namelijk de tekst; Make your own * magic * 

Het slaan van een donut ring is vooral op gevoel en hierbij kun je niet gebruik maken van een hulptape om de letters te plaatsen. Maar met goed kijken en tips is het een mooi resultaat geworden!

slagletters, aluminium donutring voor halsketting

Het inkleuren van de tekst, maakt de tekst duidelijker en door het gebruik van 2 kleuren heeft het wel iets magisch! Een geslaagd zelf gemaakt sieraad!

Voor het maken van de ketting zie mijn eerder blog. Ook iemand anders zo'n cadeaumiddag willen geven of samen met een vriendin, zus, moeder etc. in circa 2 uur een persoonlijk slaglettersieraad maken? Neem dan contact op met VanSyl voor de mogelijkheden.

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden