Doorgaan naar hoofdcontent

workshop - slagletter sieraden

Altijd leuk, het geven van workshops en tegelijkertijd een leuk verjaardagscadeau voor mijn nichtje, een middagje slaglettersieraden maken samen met haar!

workshop slagletter sieraden

ALLEREERST UITLEG EN HAMEREN..
Tijdens het eten van een cupcakeje uitgelegd wat er mogelijk is om te maken. Een slagletterarmband, ketting of armband met donut ring, ketting met aluminium blokje, sleutelhanger, de mogelijkheden zijn eindeloos. Tja...en wat ga je dan maken? Dus eerst maar eens begonnen met het oefenen van letters slaan in een aluminium strip...

slaglettersieraden slaan


RING STRIP BEWERKEN
De voorbeelden van  een bewerkte armband en ring met een ciseleerhamer gaven de doorslag. Allereerst met de ring begonnen. Voor haar ringmaat 17,5mm een aluminium strip gebruikt van 57mm lengte. 

aluminium strip voor een ring bewerken

Deze heeft ze aan de buitenzijde bewerkt met de bolle kant van de hamer en aan de binnenkant heeft ze haar voorletters en geboortedatum geslagen, waarna ik de strip voor haar naar een ring heb gebogen. De voorbeeld armband heeft ze uiteindelijk niet zelf gemaakt maar meegenomen. Dit in verband met tijdgebrek.

DONUT RING
En ja, de donutring als een hanger voor een halsketting met een zwart leren koord is favoriet. Maar welke tekst?! Lange leven het "net" en zo zag ze iets op Instagram wat ook nog een indirecte link heeft met Harry Potter, namelijk de tekst; Make your own * magic * 

Het slaan van een donut ring is vooral op gevoel en hierbij kun je niet gebruik maken van een hulptape om de letters te plaatsen. Maar met goed kijken en tips is het een mooi resultaat geworden!

slagletters, aluminium donutring voor halsketting

Het inkleuren van de tekst, maakt de tekst duidelijker en door het gebruik van 2 kleuren heeft het wel iets magisch! Een geslaagd zelf gemaakt sieraad!

Voor het maken van de ketting zie mijn eerder blog. Ook iemand anders zo'n cadeaumiddag willen geven of samen met een vriendin, zus, moeder etc. in circa 2 uur een persoonlijk slaglettersieraad maken? Neem dan contact op met VanSyl voor de mogelijkheden.

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …