boordstof aan mouwen een trui

Voor de een is dit misschien iets heel logisch, maar ik vond de beschrijving in de Knippie hier niet al te duidelijk over. Dit vind ik van de meeste beschrijvingen, maar ja omschrijven is ook niet makkelijk. Dus ja een mooi item om over te bloggen. Het aanzetten van een mouw-en heupboord aan een trui.

Bij een jas heb je dit probleem niet. De mouwboorden kun je dan aan de binnenmouw en buitenmouw vastzetten, waarna je de zijnaad in zijn geheel naait. Hierbij komen de randen in de binnenkant van de jas te zitten. Maar ja, bij een trui heb je geen 2 lagen stof. Hoe zet je dan een mouwboord netjes aan, zonder de naden te hebben aan de binnenkant?!

Stap 1 >>>
Na het aftekenen van de afmetingen van de mouwboord leg je de zijnaden op elkaar en speld je deze af, zie foto hieronder.

mouwboord aftekenen en spelden

Stap 2 >>>
Naai de zijnaad van de mouwboord en werk deze af.

zijnaad boord naaien en afwerken

Stap 3 >>>
Vouw de boord met de geregen draden op elkaar, waarbij de afwerkingsnaad aan de binnenkant komt te zitten. en schuif de boord nu over de mouw heen en speld deze op de juiste plek op de mouw. Naai hierna de boord aan de mouw en werk deze af.

boordstof aan mouw zetten

Stap 4 >>>
En voila de boord zit aan de mouw, zonder dat de afwerkingsnaad doorloopt tot aan het begin van de boord, want deze zit nu verstopt in de boord! Verwijder natuurlijk nog wel de rijgdraad.

boordstof aan onderkant mouw trui


Succes!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden