Doorgaan naar hoofdcontent

ijs uit de ijsmachine

De hele zomer hebben wij genoten van ons zelf gemaakte ijs. Dus waarom zou ik hier geen blogpost over schrijven en mijn ervaringen en recepten met jullie delen?!

Beetje laat misschien om nu op het einde van het zomerseizoen nog over zelf ijs maken te beginnen, maar ijs is altijd lekker. Vorig jaar hebben wij een kleine ijsmachine gekocht. Hiermee kunnen wij ongeveer 350-450 gram ijs maken. Het leuke ervan is dat de ijsmachine aangaat als wij aan tafel gaan en het ijs klaar is als wij aan het toetje toe zijn, makkelijker kan het niet!

We hebben alle velen recepten geprobeerd. Maar het lekkerste ijs en makkelijkste om te maken blijft toch het yoghurtijs met rode vruchten. Dit recept ben ik ooit tegen gekomen in een tijdschrift. de hoeveelheid heb ik terug gebracht naar de hoeveelheid die onze ijsmachine aan kan (precies iedere een groot bolletje ijs, 5 personen).

Recept - yoghurtijs met rode vruchten

120ml yoghurt
36 gram suiker
150 gram rode vruchten (denk aan bramen, frambozen of zwarte bessen)

mixen van bramenyoghurtijs

Alles in de maatbeker, mixen en dan 20 minuten in de ijsmachine.


Recept  - bananen of aardbeienijs

1 banaan (of 140 gram aardbeien)
30 gram poedersuiker (25 gram)
50ml slagroom (80ml)
140ml melk (60ml)

Tussen de haakjes is recept aardbeienijs.

bananenijs uit de ijsmachine

Alles eerst mixen, 20 minuten in de vriezer en dan nog eens 20 minuten in de ijsmachine.


Hier gaan we natuurlijk nog meer recepten proberen in de toekomst, al is hier het bramen of zwarte bessen yoghurtijs wel de favoriet!

Fijne dag nog!

Liefs SylPopulaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …