leren koord met aluminium blokje

Sinds een tijdje heeft Slagletterplaatjes ook aluminium blokjes van 8mm en10mm in het assortiment. Hier kun je op een eenvoudige manier een leuke ketting maken. Zij hebben een voorbeeld gemaakt met een bolletjesketting, maar mij spreekt een leren koord ook wel aan. Dat is dus waar ik het over ga hebben in deze blogpost.

leren koord met aluminium blokje

DE MATERIALEN
 • 45cm leren koord, 1mm
  • aluminium blokje (8mm) met gat in het midden
  • 2 veterklemmen
  • karbijnsluiting
  • ringetjes

  BLOKJE BEWERKEN
  Sla met behulp van slagletter stempels een letter, getal of symbool op het aluminium blokje. Het leuke is dat er vele opties mogelijk zijn. Alle zijden beslaan, twee of maar eentje.

  Het slaan op het blokje valt niet tegen. Al moet je het wel goed vast houden en zorgen dat je de slagletter stempel goed in het midden plaatst. Dit is toch wel iets lastiger dan op een strip slaan.

  In een eerdere post heb ik al eens een aluminium staafje bewerkt en dat was net even iets makkelijker, zeker omdat je meer grip hebt om iets vast te houden:)

  KOORD BEWERKEN
  Hierna rijg je het blokje aan het koord of de bolletjesketting. Bepaal de juiste draaglengte (knip het overtollige koord af) en breng de veterklemmen aan met een druppeltje lijm. Let hierbij wel op, het is het mooiste, dat de bovenkant van de veterklem aan beide kanten van het koord op dezelfde manier zit, anders zit het straks gedraaid ten opzichte van elkaar.

  Ringetjes aan de veterklem bevestigen en de karbijnsluiting en klaar is kees!

  Ook zo'n persoonlijke halsketting en zelf niet de spulletjes om dit te maken, kijk eens in mijn webshop CREACAMP of VanSyl.

  Liefs Syl

  Populaire posts van deze blog

  boordstof aan mouwen een trui

  first time - slagletters in aluminium strip

  vlechten met 4 draden