Doorgaan naar hoofdcontent

leren koord met aluminium blokje

Sinds een tijdje heeft Slagletterplaatjes ook aluminium blokjes van 8mm en10mm in het assortiment. Hier kun je op een eenvoudige manier een leuke ketting maken. Zij hebben een voorbeeld gemaakt met een bolletjesketting, maar mij spreekt een leren koord ook wel aan. Dat is dus waar ik het over ga hebben in deze blogpost.

leren koord met aluminium blokje

DE MATERIALEN
 • 45cm leren koord, 1mm
  • aluminium blokje (8mm) met gat in het midden
  • 2 veterklemmen
  • karbijnsluiting
  • ringetjes

  BLOKJE BEWERKEN
  Sla met behulp van slagletter stempels een letter, getal of symbool op het aluminium blokje. Het leuke is dat er vele opties mogelijk zijn. Alle zijden beslaan, twee of maar eentje.

  Het slaan op het blokje valt niet tegen. Al moet je het wel goed vast houden en zorgen dat je de slagletter stempel goed in het midden plaatst. Dit is toch wel iets lastiger dan op een strip slaan.

  In een eerdere post heb ik al eens een aluminium staafje bewerkt en dat was net even iets makkelijker, zeker omdat je meer grip hebt om iets vast te houden:)

  KOORD BEWERKEN
  Hierna rijg je het blokje aan het koord of de bolletjesketting. Bepaal de juiste draaglengte (knip het overtollige koord af) en breng de veterklemmen aan met een druppeltje lijm. Let hierbij wel op, het is het mooiste, dat de bovenkant van de veterklem aan beide kanten van het koord op dezelfde manier zit, anders zit het straks gedraaid ten opzichte van elkaar.

  Ringetjes aan de veterklem bevestigen en de karbijnsluiting en klaar is kees!

  Ook zo'n persoonlijke halsketting en zelf niet de spulletjes om dit te maken, kijk eens in mijn webshop CREACAMP of VanSyl.

  Liefs Syl

  Populaire posts van deze blog

  vlechten met 4 draden

  Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


  BENODIGDHEDEN
  Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


  LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
  Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


  VLECHTEN MAAR...
  Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

  Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
  En dan gelden de volgende stappen:
   Koord 1 onder koord 2 en dan,
   Koord 1 boven koord 3 en dan,
   Koord 1 onder koord 4 en dan be…

  DIY | crepe papier bloemen maken

  Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


  IDEEËN OP DOEN
  Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

  draken speurtocht

  Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

  Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


  DE ROUTE
  Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

  Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

  DE DRAKENPOTEN
  De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …