Doorgaan naar hoofdcontent

armband met vakantiesteen

Echt zo leuk, net voor onze vakantie komt mijn man aanzetten met een steen met een gat erin. Met de vraag of ik hier een armband van kan maken voor zijn moeder! Super leuk idee, een steen gevonden op vakantie en daar een sieraad van te maken, gelijk zie ik al verschillende mogelijkheden om er iets mee te maken! De vraag is alleen wat is de wens van mijn schoonmoeder en haar polsmaat.

En dan nu dus eindelijk afgelopen week, na onze vakantie, mijn spulletjes meegenomen naar mijn schoonmoeder...veel makkelijker om duidelijk te krijgen wat ze graag wil:)

diy armband met steen van vakantie

Na een aantal opties te hebben besproken, satijnkoord, leer,vlechten, kleur, sluiting etc. is gekozen voor vintage bruin leerkoord van 2mm en een karbijnsluiting met veterklem.

Benodigdheden:
Een steen of schelp met een gat, 2mm leerkoord (30cm), 2x veterklem, 5-6 ringetjes, karbijnsluiting.

benodigdheden armband met steen

En dan nu aan de slag:
De lengte van de sluiting, zonder het stukje waar het leerkoord in in de veterklem zit is in dit geval 2cm. De polsmaat is 16,5cm. Aangezien de steen in het midden komt, maakt het niet uit groot de steen is in dit geval, aangezien het leerkoord in het gat in de steen elkaar raakt. 

Even rekenen:  16,5-2= 14,5cm Het koord wordt dubbel gebruikt aan iedere kant van de steen dus knip ik tweemaal 14,5cm af.

work in progres; armband met steen

En dan is het nu een kwestie van leerkoord door het gat van de steen, veterklem aan het uiteinde van het leerkoord bevestigen, karbijnsluiting en ringetjes aan de veterklem en klaar is deze armband met een herinnering aan een vakantie!

En ik heb een te vrede schoonmoeder!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…