armband met vakantiesteen

Echt zo leuk, net voor onze vakantie komt mijn man aanzetten met een steen met een gat erin. Met de vraag of ik hier een armband van kan maken voor zijn moeder! Super leuk idee, een steen gevonden op vakantie en daar een sieraad van te maken, gelijk zie ik al verschillende mogelijkheden om er iets mee te maken! De vraag is alleen wat is de wens van mijn schoonmoeder en haar polsmaat.

En dan nu dus eindelijk afgelopen week, na onze vakantie, mijn spulletjes meegenomen naar mijn schoonmoeder...veel makkelijker om duidelijk te krijgen wat ze graag wil:)

diy armband met steen van vakantie

Na een aantal opties te hebben besproken, satijnkoord, leer,vlechten, kleur, sluiting etc. is gekozen voor vintage bruin leerkoord van 2mm en een karbijnsluiting met veterklem.

Benodigdheden:
Een steen of schelp met een gat, 2mm leerkoord (30cm), 2x veterklem, 5-6 ringetjes, karbijnsluiting.

benodigdheden armband met steen

En dan nu aan de slag:
De lengte van de sluiting, zonder het stukje waar het leerkoord in in de veterklem zit is in dit geval 2cm. De polsmaat is 16,5cm. Aangezien de steen in het midden komt, maakt het niet uit groot de steen is in dit geval, aangezien het leerkoord in het gat in de steen elkaar raakt. 

Even rekenen:  16,5-2= 14,5cm Het koord wordt dubbel gebruikt aan iedere kant van de steen dus knip ik tweemaal 14,5cm af.

work in progres; armband met steen

En dan is het nu een kwestie van leerkoord door het gat van de steen, veterklem aan het uiteinde van het leerkoord bevestigen, karbijnsluiting en ringetjes aan de veterklem en klaar is deze armband met een herinnering aan een vakantie!

En ik heb een te vrede schoonmoeder!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden