Doorgaan naar hoofdcontent

first time - aluminium blokstaafje als sleutelhanger

Sinds alweer een tijdje zijn er aluminium staafjes te koop waar je letters en symbolen in kan slaan met slagletters. Super leuk! Maar wat kun je nu dan met zo'n aluminium staafje?

Je kunt er een ketting van maken of een keer iets anders dan een sieraad, een sleutelhanger. En dat laatste heb ik deze keer gedaan! Het leuke van deze sleutelhanger is dat je het ook als bedankje (trouwen, juffendag etc.) kan gebruiken. Maar goed aan de slag...

keykoord met slagletter aluminium staafje 40x8x8mm

Wat heb je nodig;
aluminium staafje (ik heb 40x8x8mm gebruikt), kwastje of veertje, kraaltje , nietstift, 2 jump ringetjes, sleutelhanger en een grote ring.


Stap 1 - Slagletters slaan >>>

Uiteindelijk heb ik 2 staafjes bewerkt. Eentje aan 2 zijden en de andere is aan vier zijden voorzien van tekst. Het nadeel van de staafjes is dat er niet zoveel tekst op kan als bij een armband. Maar de tekst kun je zo ook verdelen over 2 zijden en dit dan 2x toepassen. Zoals op onder staande foto is te zien;


Maar je kunt ook 2 dezelfde zijden alleen van tekst voorzien, zie foto hieronder; Dat heb ik gedaan voor mijn eigen sleutelhanger. Maar in plaats van de letters zwart in te kleuren heb ik deze met rode gilderpaste ingewreven Aangezien dit meer bij mijn logo past:)


Stap 2 - Sleutelhanger samenstellen >>>

En ja, nu is alles mogelijk wat je maar leuk vindt om aan je sleutelhanger te hangen. Ik heb gekozen voor een kwastje (circa 4cm) met een kraal daarnaast. Maar een bedel, veertje is ook leuk. Dit alles heb ik in eenzelfde kleurstelling gedaan, maar smaken verschillen!

Veel plezier met het maken en ook zo'n persoonlijke sleutelhanger? Neem contact op via een berichtje of mijn shop.

Liefs Syl.


Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…