first time - aluminium blokstaafje als sleutelhanger

Sinds alweer een tijdje zijn er aluminium staafjes te koop waar je letters en symbolen in kan slaan met slagletters. Super leuk! Maar wat kun je nu dan met zo'n aluminium staafje?

Je kunt er een ketting van maken of een keer iets anders dan een sieraad, een sleutelhanger. En dat laatste heb ik deze keer gedaan! Het leuke van deze sleutelhanger is dat je het ook als bedankje (trouwen, juffendag etc.) kan gebruiken. Maar goed aan de slag...

keykoord met slagletter aluminium staafje 40x8x8mm

Wat heb je nodig;
aluminium staafje (ik heb 40x8x8mm gebruikt), kwastje of veertje, kraaltje , nietstift, 2 jump ringetjes, sleutelhanger en een grote ring.


Stap 1 - Slagletters slaan >>>

Uiteindelijk heb ik 2 staafjes bewerkt. Eentje aan 2 zijden en de andere is aan vier zijden voorzien van tekst. Het nadeel van de staafjes is dat er niet zoveel tekst op kan als bij een armband. Maar de tekst kun je zo ook verdelen over 2 zijden en dit dan 2x toepassen. Zoals op onder staande foto is te zien;


Maar je kunt ook 2 dezelfde zijden alleen van tekst voorzien, zie foto hieronder; Dat heb ik gedaan voor mijn eigen sleutelhanger. Maar in plaats van de letters zwart in te kleuren heb ik deze met rode gilderpaste ingewreven Aangezien dit meer bij mijn logo past:)


Stap 2 - Sleutelhanger samenstellen >>>

En ja, nu is alles mogelijk wat je maar leuk vindt om aan je sleutelhanger te hangen. Ik heb gekozen voor een kwastje (circa 4cm) met een kraal daarnaast. Maar een bedel, veertje is ook leuk. Dit alles heb ik in eenzelfde kleurstelling gedaan, maar smaken verschillen!

Veel plezier met het maken en ook zo'n persoonlijke sleutelhanger? Neem contact op via een berichtje of mijn shop.

Liefs Syl.


Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

boordstof aan mouwen een trui

hubelino knikkerbaan met duplo