first time - slagletters in ronde ring

Dit is een keer iets anders dan in een rechte strip letters slaan. Letters en symbolen op een ronde (donut) ring slaan.

Hoe krijg ik de letters nu toch netjes uitgelijnd? Een tape hiervoor gebruiken is lastig. Dus ik ga het op de gok/gevoel doen. De slagletter plaats ik goed in het midden van de strip en ik probeer deze recht te houden met de onder en bovenkant, zodat de letter er hopelijk niet te gedraaid op komt te staan. En dan slaan maar...volgende letter beetje bijdraaien en opnieuw slaan maar...

tekst en symbolen slaan in aluminium ronde ring

Het resultaat valt me niet tegen, al zeg ik het zelf. Maar ik merk gaande weg wel dat je de letters toch iets meer moet kantelen en dat bepaalde letters lastig blijven, zoals de 'e, l en m'. Heb wel een klein 'slag' foutje gemaakt...laugh met een 'e', dus dat was een mooie oefening:)

Ben trouwens ook erg blij met mijn nieuwe center punch van 3mm. Nu kan ik naast streepjes ook punten aanbrengen!

Maar we zijn nu nog niet klaar. Al is het slagletter werk wel gereed. Wat gaan we nu met die ringen doen....simpel we maken er 2 lange kettingen van en de kleine ring gebruiken we op dezelfde manier zoals ik een tijdje geleden ook een leren armband met ring heb gemaakt.

leren ketting met aluminium donut ring met slagletters erin verwerkt

De tekst en symbolen kan naar ieders eigen wens worden  ingevuld; de naam van de kinderen, geboortedatum, trouwdatum etc etc., voor meer info kijk eens in mijn shop.

Bedenk nu dat in plaats van zwart koord en zwarte letters , dit ook in andere kleuren zou kunnen:)

Veel slagletter slaan plezier!
Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden