Doorgaan naar hoofdcontent

first time - slagletters in ronde ring

Dit is een keer iets anders dan in een rechte strip letters slaan. Letters en symbolen op een ronde (donut) ring slaan.

Hoe krijg ik de letters nu toch netjes uitgelijnd? Een tape hiervoor gebruiken is lastig. Dus ik ga het op de gok/gevoel doen. De slagletter plaats ik goed in het midden van de strip en ik probeer deze recht te houden met de onder en bovenkant, zodat de letter er hopelijk niet te gedraaid op komt te staan. En dan slaan maar...volgende letter beetje bijdraaien en opnieuw slaan maar...

tekst en symbolen slaan in aluminium ronde ring

Het resultaat valt me niet tegen, al zeg ik het zelf. Maar ik merk gaande weg wel dat je de letters toch iets meer moet kantelen en dat bepaalde letters lastig blijven, zoals de 'e, l en m'. Heb wel een klein 'slag' foutje gemaakt...laugh met een 'e', dus dat was een mooie oefening:)

Ben trouwens ook erg blij met mijn nieuwe center punch van 3mm. Nu kan ik naast streepjes ook punten aanbrengen!

Maar we zijn nu nog niet klaar. Al is het slagletter werk wel gereed. Wat gaan we nu met die ringen doen....simpel we maken er 2 lange kettingen van en de kleine ring gebruiken we op dezelfde manier zoals ik een tijdje geleden ook een leren armband met ring heb gemaakt.

leren ketting met aluminium donut ring met slagletters erin verwerkt

De tekst en symbolen kan naar ieders eigen wens worden  ingevuld; de naam van de kinderen, geboortedatum, trouwdatum etc etc., voor meer info kijk eens in mijn shop.

Bedenk nu dat in plaats van zwart koord en zwarte letters , dit ook in andere kleuren zou kunnen:)

Veel slagletter slaan plezier!
Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …