vaderdagcadeau - slagletters in leren armband

Om een stoere leren armband te maken heb je niet veel nodig; een strook leer (circa 20cm lang), een sluiting en slagletters om een persoonlijke tekst in het leer te slaan.


Meet de opening van de sluiting op en snijd een strook leer van circa 20 cm in de gemeten afmeting. In mijn geval 1cm breed.

Nu komt het belangrijkste de afmeting van de pols. Meet met een meetlint, niet te strak de afmeting van de pols op. Haal hier een 0,5cm vanaf in verband met de werking van het leer. En haal hier na de lengte van de sluiting eraf. Let er wel op dat je rekening houdt met de insteek van het leer in de sluiting, anders is je armband straks te klein.

De tekst die op de deze leren armband komt is 'discipline'. Eerst sla ik de tekst met kleine letters op een servet, zodat ik de lengte van het woord weet. De lengte van de armband minus de woordlengte, delen door twee en je weet waar je moet beginnen.


Maak nu het leer nat en sla de gewenste tekst in het leer.


Lijm nu de sluiting aan de uiteinden van het leer en laat dit drogen. Pak de armband leuk in en klaar is je stoere armband en in dit geval je vaderdagcadeau :)


Check mijn webshop voor een DIY-pakket, liever niet zelf maken kijk dan eens op VanSyl.

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden