trouwcadeau - foto op houten dienblad

Ondertussen zijn we alweer een jaartje verder nadat ik mijn vriendin heb beloofd om een trouwfoto van haar op een dienblad te vereeuwigen. Deze laatste poging is in ieder geval gelukt. Het heeft voornamelijk met de houtsoort te maken of het resultaat bevredigend is. Dus ook bij dit dienblad bleef het een gok.

trouwfoto op houten dienblad Action

Wat heb je nodig?
Gel medium (merk Amsterdam), een afbeelding in spiegelbeeld laser geprint, een spons, water, mod podge en een kwast.


Stap 1 - printen >>>
Zorg dat de afbeelding op het gewenste formaat geprint wordt, en print de afbeelding dan in spiegelbeeld op een laserprinter.

Stap 2 - lijm aanbrengen >>>
Breng een aantal lagen gel medium aan. Ik heb drie lagen aangebracht.


Stap 3 - papier aanbrengen >>>
Breng nu de afbeelding voorzichtig aan op het dienblad. Let op, dat je het papier niet meer kunt verschuiven na aanbrengen. En druk het papier stevig aan met een creditkaart/pasje. Dit zodat het papier strak op het dienblad zit en de luchtbellen verdwijnen. Nu is het even geduld opbrengen en wachten we 24 uur voordat we verder kunnen.


Stap 4 - papier verwijderen >>>
En dan nu aan de slag met water en eventueel een spons. Ik gebruik in plaats van de spons veelal mijn eigen vingers, zodat ik beter aanvoel hoe hard ik over het papier wrijf. Dit is een werkje wat enig geduld vergt en soms na een halfuurtje wachten weer opgepakt kan worden.


Stap 5 - aflakken >>>
Je bent klaar om een laag mod podge aan te brengen als de print, na volledig nat te zijn gemaakt, geen wit papier doorlaat. Laat het werk eerst drogen en lak de afbeelding dan af met een laag mod podge en klaar is je foto op hout!


Het kan de eerste paar keer even zoeken zijn met het verwijderen van het papier, maar uiteindelijk is het een gaaf resultaat. Heel veel succes!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden