Doorgaan naar hoofdcontent

trouwcadeau - foto op houten dienblad

Ondertussen zijn we alweer een jaartje verder nadat ik mijn vriendin heb beloofd om een trouwfoto van haar op een dienblad te vereeuwigen. Deze laatste poging is in ieder geval gelukt. Het heeft voornamelijk met de houtsoort te maken of het resultaat bevredigend is. Dus ook bij dit dienblad bleef het een gok.

trouwfoto op houten dienblad Action

Wat heb je nodig?
Gel medium (merk Amsterdam), een afbeelding in spiegelbeeld laser geprint, een spons, water, mod podge en een kwast.


Stap 1 - printen >>>
Zorg dat de afbeelding op het gewenste formaat geprint wordt, en print de afbeelding dan in spiegelbeeld op een laserprinter.

Stap 2 - lijm aanbrengen >>>
Breng een aantal lagen gel medium aan. Ik heb drie lagen aangebracht.


Stap 3 - papier aanbrengen >>>
Breng nu de afbeelding voorzichtig aan op het dienblad. Let op, dat je het papier niet meer kunt verschuiven na aanbrengen. En druk het papier stevig aan met een creditkaart/pasje. Dit zodat het papier strak op het dienblad zit en de luchtbellen verdwijnen. Nu is het even geduld opbrengen en wachten we 24 uur voordat we verder kunnen.


Stap 4 - papier verwijderen >>>
En dan nu aan de slag met water en eventueel een spons. Ik gebruik in plaats van de spons veelal mijn eigen vingers, zodat ik beter aanvoel hoe hard ik over het papier wrijf. Dit is een werkje wat enig geduld vergt en soms na een halfuurtje wachten weer opgepakt kan worden.


Stap 5 - aflakken >>>
Je bent klaar om een laag mod podge aan te brengen als de print, na volledig nat te zijn gemaakt, geen wit papier doorlaat. Laat het werk eerst drogen en lak de afbeelding dan af met een laag mod podge en klaar is je foto op hout!


Het kan de eerste paar keer even zoeken zijn met het verwijderen van het papier, maar uiteindelijk is het een gaaf resultaat. Heel veel succes!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…