zeep enzo...

Een paar weken terug was ik in de stad en liep ik wat rond te neuzen in de boekhandel en kwam ik dit boek tegen voor het zelf maken van bad- en doucheproducten. Het boek kon ik niet inkijken, maar ondertussen wel nieuwsgierig geworden. Zeker omdat ik dit toch ook al wel eens ooit heb willen proberen. Dus het boek gekocht.

zelf bad-en douche producten maken

Een erg leuk boek. De recepten waar je echte zeep maakt met loog en dergelijke spreken mij niet zo aan. Te spannend! Maar achterin staan een paar recepten die je onder andere au bain marie kan maken en die spreken mij wel aan.

En dan lang leve het internet! Opzoek naar andere recepten en natuurlijk de ingrediënten. Zo dus uitgekomen bij een 3-tal websites. Op de site van aromatherapie-info vindt ik veel informatie over het gebruik en de werking van etherische oliën en aantal recepten. Allereerst vindt ik bij Soapqueen alle benodigdheden die ik nodig heb, maar ik blijf de prijs voor de etherische oliën wel prijzig vinden.

Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat er maar zo weinig webwinkels zijn waar je je benodigdheden voor zelf zeep en/of kaarsen maken kunt vinden. Dus ik bestel nog niet en zoek nog rustig door en zo kom ik op het soapblog van de zeepwinkel Youwish

Evenals bij Soapqueen een heldere en overzichtelijke webwinkel, maar nu is de prijs van de etherische oliën duidelijk fijner geprijsd. Het blog is tevens ook erg leuk en daar staan een paar recepten op voor gebruik, al gaat het meeste over zeep in plaats van over douchezeep, lotionsbars en dergelijke. Dus donderdagavond dan eindelijk besteld, nadat ik de gehele week al meerdere keren de sites heb bezocht om te bedenken wat ik nu toch die eerste keer ga maken met welke geuren, kleuren en welke mal.

Uiteindelijk een mal besteld voor het maken van soy-wax cups. De zeep uit deze  mal is wel kleiner dan een gastenzeepjes, maar uiteindelijk is de afbeelding van een lotusbloem op het zeepje voor mij doorslaggevend. En wie weet ga ik ook nog wel eens die soy-wax cups maken. 

De geuren lavendel, ylang ylang en energy (mix van citroen, limoen etc.), bij passende kleurpoeders paars, roze en lime en natuurlijk de basisingrediënten en de nodige potjes en flesjes om de zeep in te doen worden ook besteld en zo zijn we een kleine €100,- verder. Ik kan niet wachten tot het binnen is om aan de slag te gaan, hopelijk is de post niet vertraagd:)


Binnenkort dus meer!

Met een zeepgroet,
Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden