Doorgaan naar hoofdcontent

zeep enzo...

Een paar weken terug was ik in de stad en liep ik wat rond te neuzen in de boekhandel en kwam ik dit boek tegen voor het zelf maken van bad- en doucheproducten. Het boek kon ik niet inkijken, maar ondertussen wel nieuwsgierig geworden. Zeker omdat ik dit toch ook al wel eens ooit heb willen proberen. Dus het boek gekocht.

zelf bad-en douche producten maken

Een erg leuk boek. De recepten waar je echte zeep maakt met loog en dergelijke spreken mij niet zo aan. Te spannend! Maar achterin staan een paar recepten die je onder andere au bain marie kan maken en die spreken mij wel aan.

En dan lang leve het internet! Opzoek naar andere recepten en natuurlijk de ingrediënten. Zo dus uitgekomen bij een 3-tal websites. Op de site van aromatherapie-info vindt ik veel informatie over het gebruik en de werking van etherische oliën en aantal recepten. Allereerst vindt ik bij Soapqueen alle benodigdheden die ik nodig heb, maar ik blijf de prijs voor de etherische oliën wel prijzig vinden.

Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat er maar zo weinig webwinkels zijn waar je je benodigdheden voor zelf zeep en/of kaarsen maken kunt vinden. Dus ik bestel nog niet en zoek nog rustig door en zo kom ik op het soapblog van de zeepwinkel Youwish

Evenals bij Soapqueen een heldere en overzichtelijke webwinkel, maar nu is de prijs van de etherische oliën duidelijk fijner geprijsd. Het blog is tevens ook erg leuk en daar staan een paar recepten op voor gebruik, al gaat het meeste over zeep in plaats van over douchezeep, lotionsbars en dergelijke. Dus donderdagavond dan eindelijk besteld, nadat ik de gehele week al meerdere keren de sites heb bezocht om te bedenken wat ik nu toch die eerste keer ga maken met welke geuren, kleuren en welke mal.

Uiteindelijk een mal besteld voor het maken van soy-wax cups. De zeep uit deze  mal is wel kleiner dan een gastenzeepjes, maar uiteindelijk is de afbeelding van een lotusbloem op het zeepje voor mij doorslaggevend. En wie weet ga ik ook nog wel eens die soy-wax cups maken. 

De geuren lavendel, ylang ylang en energy (mix van citroen, limoen etc.), bij passende kleurpoeders paars, roze en lime en natuurlijk de basisingrediënten en de nodige potjes en flesjes om de zeep in te doen worden ook besteld en zo zijn we een kleine €100,- verder. Ik kan niet wachten tot het binnen is om aan de slag te gaan, hopelijk is de post niet vertraagd:)


Binnenkort dus meer!

Met een zeepgroet,
Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…