kartonnen cadeaudoosje maken

Wat maakt je eigen gemaakte cadeautje helemaal af? Een leuke verpakking! En wat is er dan nog leuker als je deze ook zelf hebt gemaakt?! Origineler kan  niet. De bestellingen die VanSyl op verzoek inpakt worden onder andere op deze manier gedaan, voor meer voorbeelden kijk eens in mijn webshop:)

In deze DIY / blogpost leg ik je uit hoe jezelf een kartonnen cadeaudoosje kan maken van stevig papier (minimaal 80gr.).


BENODIGDHEDEN
A4 velletje stevig papier (>80gr)
potlood en liniaal
snijmat en snijmes
lijm

TEKST PRINTEN
In dit voorbeeld heb ik uit een A4-vel 2 cadeaudoosjes gehaald voor een trouwcadeau. Allereerst heb ik in de computer een tekst aangebracht en deze op papier geprint. Dit hoeft niet perse maar leek mij wel leuk in dit geval.


UITSNIJDEN
Snijd het A4 vel


AFTEKENEN VOUWRANDEN
Nu gaan we de doosjes aftekenen. Let op; de opstaande rand van de deksel dient 1-2mm kleiner te zijn dan de opstaande rand bij de bodem, dit zodat de deksel er mooi overheen valt. De hoogte van de rand kun jezelf bepalen. Maar voor de stevigheid en het oog is een randminimaal 1,5cm wel wenselijk.


RILLEN
Nadat alle streepjes zijn gezet leggen we hier de liniaal langs en rullen met een mesje erlangs. Pas op dat je niet te hard snijdt, anders snijd je het randje ervan af! Na alle horizontale en verticale lijnen maken we ook nog een snijlijn in de ontstane hoeken.


VOUWEN EN LIJMEN
Nu rest ons nog deze lijnen om te vouwen en de hoeken te lijmen, zodat er een doosje ontstaat! Cadeautje erin mooi lint er om heen en hopelijk een te vrede ontvanger :)

Op deze manier kun je verschillende formaten doosjes van A4-papier maken. Indien je 2 verschillende kleuren gebruikt, kun je de bodem bijvoorbeeld dezelfde kleur als de tekst geven en het cadeaulint, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos!

Veel plezier met het maken van je eigen cadeaudoosjes.

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden