Doorgaan naar hoofdcontent

kartonnen cadeaudoosje maken

Wat maakt je eigen gemaakte cadeautje helemaal af? Een leuke verpakking! En wat is er dan nog leuker als je deze ook zelf hebt gemaakt?! Origineler kan  niet. De bestellingen die VanSyl op verzoek inpakt worden onder andere op deze manier gedaan, voor meer voorbeelden kijk eens in mijn webshop:)

In deze DIY / blogpost leg ik je uit hoe jezelf een kartonnen cadeaudoosje kan maken van stevig papier (minimaal 80gr.).


BENODIGDHEDEN
A4 velletje stevig papier (>80gr)
potlood en liniaal
snijmat en snijmes
lijm

TEKST PRINTEN
In dit voorbeeld heb ik uit een A4-vel 2 cadeaudoosjes gehaald voor een trouwcadeau. Allereerst heb ik in de computer een tekst aangebracht en deze op papier geprint. Dit hoeft niet perse maar leek mij wel leuk in dit geval.


UITSNIJDEN
Snijd het A4 vel


AFTEKENEN VOUWRANDEN
Nu gaan we de doosjes aftekenen. Let op; de opstaande rand van de deksel dient 1-2mm kleiner te zijn dan de opstaande rand bij de bodem, dit zodat de deksel er mooi overheen valt. De hoogte van de rand kun jezelf bepalen. Maar voor de stevigheid en het oog is een randminimaal 1,5cm wel wenselijk.


RILLEN
Nadat alle streepjes zijn gezet leggen we hier de liniaal langs en rullen met een mesje erlangs. Pas op dat je niet te hard snijdt, anders snijd je het randje ervan af! Na alle horizontale en verticale lijnen maken we ook nog een snijlijn in de ontstane hoeken.


VOUWEN EN LIJMEN
Nu rest ons nog deze lijnen om te vouwen en de hoeken te lijmen, zodat er een doosje ontstaat! Cadeautje erin mooi lint er om heen en hopelijk een te vrede ontvanger :)

Op deze manier kun je verschillende formaten doosjes van A4-papier maken. Indien je 2 verschillende kleuren gebruikt, kun je de bodem bijvoorbeeld dezelfde kleur als de tekst geven en het cadeaulint, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos!

Veel plezier met het maken van je eigen cadeaudoosjes.

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …