messing slagletterarmband als kraamcadeau

Wat leuk, afgelopen week 2 messing slagletterarmbanden gemaakt om als kraamcadeau te geven. Beide toevallig in messing, wel met verschillende breedtes. Vond het wel een beetje spannend om ze te maken aangezien je hier niet zoals bij aluminium meerdere keren kan slaan. Dus het moet eigenlijk in 1x goed....

persoonlijke tekstsieraad handgeslagen messing armband

Om beschadiging aan de onderkant van de armband strip te voorkomen, nu niet zoals de vorige keer, geen servet op de vlakas of plakband op de onderkant van de strip, maar schilderstape aangebracht op het aambeeld. Wel de messing strip met plakband vastgezet om verschuiven van de strip te voorkomen.

slagletters in messing tekstarmband

Zoals bij de vorige keren, ook nu allereerst op een servet de gewenste teksten gestempeld, opgemeten, dit van de lengte armband afgehaald en gedeeld door 2. Nu weet ik wat de afstand is waar ik moet beginnen met stempelen op de armband strip.

Ditmaal maar 1x goed hard geslagen, om een goede afdruk te krijgen en om bij een 2e hamerslag verschuiving van de slagletter te voorkomen. Al met al redelijk gelukt. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen:)

Volgende week geen blogpost, want dan is het family-time met het gezin aan zee. Hopelijk is het weer dan iets beter dan nu.

Liefs Syl


Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden