Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | toiletdeur behangen (deel 1)

Al op mijn to-do lijstje van vorig jaar stond de wens om de toiletdeur te behangen. Helaas was het bestelde papier niet meer leverbaar en waren we genoodzaakt om iets nieuws uit te zoeken. En dat hebben we dan uiteindelijk gedaan.... het is een afbeelding geworden van een pad in een bos/oerwoud. Hieronder zal ik laten zien hoe wij dit hebben gedaan.

behang regenwoud

Benodigdheden:
Behangpapier, schuurpapier, behangplak, emmer, maatbeker, roller, aanduwroller

Stap 1 >>>
Haal de klink van de deur en leg de deur op een vlakke ondergrond.

Stap 2 >>>
Schuur de deur lichtjes op met schuurpapier.

toiletdeur opschuren


Stap 3 >>>
Maak de behangplak klaar. Volg hiervoor de aanwijzingen op het pak en breng de behangplak aan middels een roller op de deur.

behangplak aanbrengen op houten deur


Stap 4 >>>
Breng nu voorzichtig de 2 banen behang aan op de deur. Zorg ervoor dat je de naad in het midden goed tegen elkaar aanschuift. Ga hierna met de duwroller over het behang om de lucht en de lijm eronder te verwijderen/verdelen.

2 banen regenwoudbehang


Stap 5 >>>
Ter plaatse van het scharnier ontstaat een bubbel, snijd hier het behang al deels weg, om de druk weg te halen. Hierna hebben wij rondom stapels tijdschriften op de deur gelegd om ervoor te zorgen dat alles goed aan elkaar hecht. Dit laten wij nu minimaal een nacht drogen.

behang wegsnijden tpv deurscharnier

Aangezien wij dit project in verband met tijd niet dit weekend gereed krijgen is het vervolg hiervan de volgende blogpost. Hierin zal ik laten zien hoe we het overtollige behang verwijderen.

Tot dan!

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …