DIY | toiletdeur behangen (deel 1)

Al op mijn to-do lijstje van vorig jaar stond de wens om de toiletdeur te behangen. Helaas was het bestelde papier niet meer leverbaar en waren we genoodzaakt om iets nieuws uit te zoeken. En dat hebben we dan uiteindelijk gedaan.... het is een afbeelding geworden van een pad in een bos/oerwoud. Hieronder zal ik laten zien hoe wij dit hebben gedaan.

behang regenwoud

Benodigdheden:
Behangpapier, schuurpapier, behangplak, emmer, maatbeker, roller, aanduwroller

Stap 1 >>>
Haal de klink van de deur en leg de deur op een vlakke ondergrond.

Stap 2 >>>
Schuur de deur lichtjes op met schuurpapier.

toiletdeur opschuren


Stap 3 >>>
Maak de behangplak klaar. Volg hiervoor de aanwijzingen op het pak en breng de behangplak aan middels een roller op de deur.

behangplak aanbrengen op houten deur


Stap 4 >>>
Breng nu voorzichtig de 2 banen behang aan op de deur. Zorg ervoor dat je de naad in het midden goed tegen elkaar aanschuift. Ga hierna met de duwroller over het behang om de lucht en de lijm eronder te verwijderen/verdelen.

2 banen regenwoudbehang


Stap 5 >>>
Ter plaatse van het scharnier ontstaat een bubbel, snijd hier het behang al deels weg, om de druk weg te halen. Hierna hebben wij rondom stapels tijdschriften op de deur gelegd om ervoor te zorgen dat alles goed aan elkaar hecht. Dit laten wij nu minimaal een nacht drogen.

behang wegsnijden tpv deurscharnier

Aangezien wij dit project in verband met tijd niet dit weekend gereed krijgen is het vervolg hiervan de volgende blogpost. Hierin zal ik laten zien hoe we het overtollige behang verwijderen.

Tot dan!

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden