Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | stickers maken

Zoals velen dingen, stond ook dit al een tijdje op mijn lijstje. Zelfs eind vorig jaar al 2 soorten afmetingen stickers besteld, alleen had ik nog niet de rust en de inspiratie gevonden om ze zelf te gaan maken. Maar ik wilde bij de levering van de vilten hoesjes voor StudioKleur nog iets extra's toevoegen, dus toen kwam het idee om een kleine sticker te maken voorzien met het logo van StudioKleur. In die zelfde week hoorde ik dat de dochter van een vriendin een nagelstudio begon dus ook voor haar een klein (sticker)cadeautje.

DIY hartjes stickers


De stickers heb ik besteld via Stappels en zijn van Herma. Ze zijn er in verschillende formaten en kleuren. Ik heb gekozen voor de removeble stickers rond 20mm en rond 40mm. Het voordeel van deze stickers is dat er een template digitaal beschikbaar is in Word en Adobe Illustrator zodat je je eigen stickers eenvoudig zelf kan maken. De betreffende bestanden voor Illustrator gedownload en aan de slag.

zelfgemaakte stickers van Herma

Als allereerst besloten een vel stickers van rond 20mm t evullen. Dit vel verdeelt in 4 vlakken en in de betreffende rondjes de logo's van StudioKleur, E.L. Nails en VanSyl geplaatst. Voor het laatste vlak een hartje getekend in Illustrator en deze op meerdere manieren toegepast; gevuld, verkleind en gekopieerd. En ja, dan printen...

Dat ging de eerste keer super. Wel het vel strak in de printer gelegd, om te voorkomen dat het vel te veel gaat schuiven. Bij een tweede print (vel stickers met allemaal logo's van StudioKleur is er wel een kleine verschuiving op getreden bij de print. Niet alle logo's staan helemaal lekker gecentreerd in her rondje, maar het is gelukkig acceptabel. Dus een geslaagde proef en leuk om te maken. Nu nog meer stickers ontwerpen:)

groetjes Syl

Reacties

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …