DIY | stickers maken

Zoals velen dingen, stond ook dit al een tijdje op mijn lijstje. Zelfs eind vorig jaar al 2 soorten afmetingen stickers besteld, alleen had ik nog niet de rust en de inspiratie gevonden om ze zelf te gaan maken. Maar ik wilde bij de levering van de vilten hoesjes voor StudioKleur nog iets extra's toevoegen, dus toen kwam het idee om een kleine sticker te maken voorzien met het logo van StudioKleur. In die zelfde week hoorde ik dat de dochter van een vriendin een nagelstudio begon dus ook voor haar een klein (sticker)cadeautje.

DIY hartjes stickers


De stickers heb ik besteld via Stappels en zijn van Herma. Ze zijn er in verschillende formaten en kleuren. Ik heb gekozen voor de removeble stickers rond 20mm en rond 40mm. Het voordeel van deze stickers is dat er een template digitaal beschikbaar is in Word en Adobe Illustrator zodat je je eigen stickers eenvoudig zelf kan maken. De betreffende bestanden voor Illustrator gedownload en aan de slag.

zelfgemaakte stickers van Herma

Als allereerst besloten een vel stickers van rond 20mm t evullen. Dit vel verdeelt in 4 vlakken en in de betreffende rondjes de logo's van StudioKleur, E.L. Nails en VanSyl geplaatst. Voor het laatste vlak een hartje getekend in Illustrator en deze op meerdere manieren toegepast; gevuld, verkleind en gekopieerd. En ja, dan printen...

Dat ging de eerste keer super. Wel het vel strak in de printer gelegd, om te voorkomen dat het vel te veel gaat schuiven. Bij een tweede print (vel stickers met allemaal logo's van StudioKleur is er wel een kleine verschuiving op getreden bij de print. Niet alle logo's staan helemaal lekker gecentreerd in her rondje, maar het is gelukkig acceptabel. Dus een geslaagde proef en leuk om te maken. Nu nog meer stickers ontwerpen:)

groetjes Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden