first time - slagletters in alu / koper / messing

Van de week mezelf gewaagd aan te het maken van 6mm brede tekstarmbanden. Dat viel toch nog wel beetje tegen, ten minste als je de letters strak op één lijn op de armbandstrip wilt krijgen.

setje handgeslagen tekstarmbanden

TEKST IN ALUMINIUM
Eerst begonnen met het slaan van een 6mm brede aluminium armband strip. Deze zoals ik gebruikelijk doe op een servet gelegd, om beschadigen van de achterzijde te voorkomen en ook hier tape gebruikt om de letters juist te positioneren. Maar dat viel toch nog wel tegen. De strip bleef wel goed liggen, maar de letters springen ten opzichte van elkaar, wat sommige mensen juist wel leuk en speels vinden. Probleem hierbij is voornamelijk het gebruik van het kleine lettertype, wat ik lastig vindt te plaatsen tegen de tape. Zal nog wel even oefenen blijven :)

quote, pluk de dag

TEKST IN KOPER
Daarna  de 6mm koperen strip. Dit is iets harder materiaal, dus zelfde methode als bij het aluminium, alleen nu toch echt wel goed de strip vastgedrukt tegen de ondergrond tijdens het slaan. Eerste keer ligt aantikken en daarna 2x nog flink hard erop. Wel erbij oplettend dat de strip niet verschuift ten opzichte van de slagletter, anders krijg je de letter ligt dubbel te zien. Voordeel hierbij was dat ik nu hoofdletters heb gebruikt en dat zou een stuk makkelijker moeten zijn om de slagletter op de juiste plek positioneren, maar dat valt deze keer wel tegen...

quote dream big

TEKST IN MESSING
En dan een 6mm messing strip...harder materiaal dus nu de strip aan de achterzijde met plakband beschermt en vastgetaped op de ondergrond, zodat het schuiven van de strip tijdens het slaan tot een minium wordt beperkt. En ja dat helpt wel. Hier ook beter gekeken welke letter ik moest plaatsen en waar die dan naast de eerdere letter moest komen te staan. Slaan echt maar 3x, zoals bij de koperen armband en ja, dat valt niet tegen, al moet ik toch echt meer oefenen om alles mooi strak uitgelijnd te krijgen..al heeft dit ook wel iets. En het blijft natuurlijk handwerk :)

quote, be happy and smile

Deze armbanden heb ik uiteindelijk geslagen voor voorraad en liggen nu in de winkel van StudioKleur, waarvan de messing armband met GIRL POWER gelijk is verkocht:)

Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden