Doorgaan naar hoofdcontent

first time - slagletters in alu / koper / messing

Van de week mezelf gewaagd aan te het maken van 6mm brede tekstarmbanden. Dat viel toch nog wel beetje tegen, ten minste als je de letters strak op één lijn op de armbandstrip wilt krijgen.

setje handgeslagen tekstarmbanden

TEKST IN ALUMINIUM
Eerst begonnen met het slaan van een 6mm brede aluminium armband strip. Deze zoals ik gebruikelijk doe op een servet gelegd, om beschadigen van de achterzijde te voorkomen en ook hier tape gebruikt om de letters juist te positioneren. Maar dat viel toch nog wel tegen. De strip bleef wel goed liggen, maar de letters springen ten opzichte van elkaar, wat sommige mensen juist wel leuk en speels vinden. Probleem hierbij is voornamelijk het gebruik van het kleine lettertype, wat ik lastig vindt te plaatsen tegen de tape. Zal nog wel even oefenen blijven :)

quote, pluk de dag

TEKST IN KOPER
Daarna  de 6mm koperen strip. Dit is iets harder materiaal, dus zelfde methode als bij het aluminium, alleen nu toch echt wel goed de strip vastgedrukt tegen de ondergrond tijdens het slaan. Eerste keer ligt aantikken en daarna 2x nog flink hard erop. Wel erbij oplettend dat de strip niet verschuift ten opzichte van de slagletter, anders krijg je de letter ligt dubbel te zien. Voordeel hierbij was dat ik nu hoofdletters heb gebruikt en dat zou een stuk makkelijker moeten zijn om de slagletter op de juiste plek positioneren, maar dat valt deze keer wel tegen...

quote dream big

TEKST IN MESSING
En dan een 6mm messing strip...harder materiaal dus nu de strip aan de achterzijde met plakband beschermt en vastgetaped op de ondergrond, zodat het schuiven van de strip tijdens het slaan tot een minium wordt beperkt. En ja dat helpt wel. Hier ook beter gekeken welke letter ik moest plaatsen en waar die dan naast de eerdere letter moest komen te staan. Slaan echt maar 3x, zoals bij de koperen armband en ja, dat valt niet tegen, al moet ik toch echt meer oefenen om alles mooi strak uitgelijnd te krijgen..al heeft dit ook wel iets. En het blijft natuurlijk handwerk :)

quote, be happy and smile

Deze armbanden heb ik uiteindelijk geslagen voor voorraad en liggen nu in de winkel van StudioKleur, waarvan de messing armband met GIRL POWER gelijk is verkocht:)

Syl

Reacties

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …