ronde appelcake met citroen

Het paasweekend is in aantocht en daar is een stuk appelgebak altijd goed om mee te beginnen, aangezien ik appelgebak altijd lekker vindt! En wie weet is het een geslaagd recept en kan ik deze appelcake voor de CREACAMP maken. Deze keer wat anders, appelcake met citroen in een springvorm! Dus aan de slag.

De ingrediënten;
1 citroen en 4 elstars (appels)
3 eieren en 180 gram kristalsuiker
100 gram bakboter, 230 gram zelfrijzend bakmeel, 8 gram vanille suiker,  1,5 theelepel kaneel en
200 ml  melk
poedersuiker voor decoratie

ingrediënten ronde appelcake met citroen

Stap 1 --->
Allereerst de citroen schoon boenen, de schil raspen en de citroen persen. De appels schillen en in platte schijfjes snijden. Schenk daarna het citroensap met de rasp over de appels.

Stap 2 --->
Zet de oven aan op 180 graden en smelt de boter in een pan. Let op dat deze niet te heet wordt. Na een tijdje kan het vuur eronder uit en smelt de boter alsnog.

Stap 3 --->
Klop de 3 eieren met de 180 gram suiker tot een luchtig geheel.

Stap 4 --->
Voeg aan het beslag de gesmolten boter,  230 gram zelfrijzend bakmeel, 8 gram vanille suiker,  1 theelepel kaneel en snufje zout toe en meng alles goed.

Stap 5 --->
Voeg 200 ml melk toe aan het beslag en als allerlaatste roer de appels met het citroensap door het beslag en schep alles in de springvorm. Ik heb een springvorm van 20 cm gebruikt.

beslag ronde appelcake met citroensap

Stap 6 --->
Alles nu 55 minuten op 180 graden in de oven en daarna een uur laten afkoelen, poedersuiker erop en smullen maar!

De appelcake smaakte goed, maar ik had er wel meer van verwacht. Dit komt waarschijnlijk ook door de ronde vorm, waardoor het net op een appeltaart lijkt en je deze ook zo aansnijdt. Dus een volgende keer proberen we een ander appelcake recept of gaat het beslag in een cakeblik.

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden