Doorgaan naar hoofdcontent

ronde appelcake met citroen

Het paasweekend is in aantocht en daar is een stuk appelgebak altijd goed om mee te beginnen, aangezien ik appelgebak altijd lekker vindt! En wie weet is het een geslaagd recept en kan ik deze appelcake voor de CREACAMP maken. Deze keer wat anders, appelcake met citroen in een springvorm! Dus aan de slag.

De ingrediënten;
1 citroen en 4 elstars (appels)
3 eieren en 180 gram kristalsuiker
100 gram bakboter, 230 gram zelfrijzend bakmeel, 8 gram vanille suiker,  1,5 theelepel kaneel en
200 ml  melk
poedersuiker voor decoratie

ingrediënten ronde appelcake met citroen

Stap 1 --->
Allereerst de citroen schoon boenen, de schil raspen en de citroen persen. De appels schillen en in platte schijfjes snijden. Schenk daarna het citroensap met de rasp over de appels.

Stap 2 --->
Zet de oven aan op 180 graden en smelt de boter in een pan. Let op dat deze niet te heet wordt. Na een tijdje kan het vuur eronder uit en smelt de boter alsnog.

Stap 3 --->
Klop de 3 eieren met de 180 gram suiker tot een luchtig geheel.

Stap 4 --->
Voeg aan het beslag de gesmolten boter,  230 gram zelfrijzend bakmeel, 8 gram vanille suiker,  1 theelepel kaneel en snufje zout toe en meng alles goed.

Stap 5 --->
Voeg 200 ml melk toe aan het beslag en als allerlaatste roer de appels met het citroensap door het beslag en schep alles in de springvorm. Ik heb een springvorm van 20 cm gebruikt.

beslag ronde appelcake met citroensap

Stap 6 --->
Alles nu 55 minuten op 180 graden in de oven en daarna een uur laten afkoelen, poedersuiker erop en smullen maar!

De appelcake smaakte goed, maar ik had er wel meer van verwacht. Dit komt waarschijnlijk ook door de ronde vorm, waardoor het net op een appeltaart lijkt en je deze ook zo aansnijdt. Dus een volgende keer proberen we een ander appelcake recept of gaat het beslag in een cakeblik.

Reacties

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …