Doorgaan naar hoofdcontent

4-jarig leren jubileum armband

Afgelopen zomer ben ik door mijn schoonbroer en zijn vriendin gevraagd om een armband te maken die hun relatie symboliseert (zoals andere een trouwring dragen). Allereerst hebben we toen gebrainstormd en het wereldwijde net naar voorbeelden gezocht. Uiteindelijk zijn we tijdens een etentje in oktober tot het concept voor de armbanden gekomen...namelijk een leren armband met stoere sluiting met in het midden een ring met daar eventueel tekst ingeslagen (wat we uiteindelijk toch niet hebben gedaan).

relatie armband

Op zoek naar leer, een stoere sluiting en de juiste ringen. Dat laatste was helaas nog niet zo makkelijk. Het leer hadden we snel gevonden bij een leerhandel in 's-Hertogenbosch, de sluiting kwam ik tegen bij Xitin, alleen de ringen....

Na even speuren heb ik deze op maat laten maken via slagletterplaatjes. Helemaal super! Met een beschermfolie en dik genoeg om desgewenst nog letters in te slaan. Aangezien nog niet duidelijk was wat de gewenste maat ring moest zijn, 4 afmetingen besteld, allen met een rand van 6mm (32-28-25-22mm).

Ter indicatie, de grootste afmeting past precies op de rand van mijn Ice watch horloge. Voor de armbanden heb ik in dit geval de kleinste afmeting gebruikt.

aluminium ringen 1,5mm dik

Per armband 2 stroken leren afgesneden van circa 4 en 5mm breed. Deze aan weerszijden door de ring gehaald. Let er wel opdat de zijde met de folie boven ligt, zoals op de foto.

leren lus door aluminium ring

En dan is het tijd om even te rekenen; De polsmaat minus (ring +2mm) minus 0,5cm krimp voor het leer, minus de sluiting. Dit delen door 2 (in verband met leer aan tweezijden van de ring) plus de insteek in de sluiting resulteert in de lengte leer vanaf de lus leer.

berekening leer armband afkorten

Aftekenen en knippen maar.

aftekenen maat armband op leer

Lijm op het leer en in de slotjes, laten drogen en klaar is de armband, met hopelijk 2 gelukkige nieuwe eigenaren!


Liefs Syl


Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …