4-jarig leren jubileum armband

Afgelopen zomer ben ik door mijn schoonbroer en zijn vriendin gevraagd om een armband te maken die hun relatie symboliseert (zoals andere een trouwring dragen). Allereerst hebben we toen gebrainstormd en het wereldwijde net naar voorbeelden gezocht. Uiteindelijk zijn we tijdens een etentje in oktober tot het concept voor de armbanden gekomen...namelijk een leren armband met stoere sluiting met in het midden een ring met daar eventueel tekst ingeslagen (wat we uiteindelijk toch niet hebben gedaan).

relatie armband

Op zoek naar leer, een stoere sluiting en de juiste ringen. Dat laatste was helaas nog niet zo makkelijk. Het leer hadden we snel gevonden bij een leerhandel in 's-Hertogenbosch, de sluiting kwam ik tegen bij Xitin, alleen de ringen....

Na even speuren heb ik deze op maat laten maken via slagletterplaatjes. Helemaal super! Met een beschermfolie en dik genoeg om desgewenst nog letters in te slaan. Aangezien nog niet duidelijk was wat de gewenste maat ring moest zijn, 4 afmetingen besteld, allen met een rand van 6mm (32-28-25-22mm).

Ter indicatie, de grootste afmeting past precies op de rand van mijn Ice watch horloge. Voor de armbanden heb ik in dit geval de kleinste afmeting gebruikt.

aluminium ringen 1,5mm dik

Per armband 2 stroken leren afgesneden van circa 4 en 5mm breed. Deze aan weerszijden door de ring gehaald. Let er wel opdat de zijde met de folie boven ligt, zoals op de foto.

leren lus door aluminium ring

En dan is het tijd om even te rekenen; De polsmaat minus (ring +2mm) minus 0,5cm krimp voor het leer, minus de sluiting. Dit delen door 2 (in verband met leer aan tweezijden van de ring) plus de insteek in de sluiting resulteert in de lengte leer vanaf de lus leer.

berekening leer armband afkorten

Aftekenen en knippen maar.

aftekenen maat armband op leer

Lijm op het leer en in de slotjes, laten drogen en klaar is de armband, met hopelijk 2 gelukkige nieuwe eigenaren!


Liefs Syl


Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden