Doorgaan naar hoofdcontent

12 cupcakejes met hartje

En vandaag is het dan Valentijn, de dag om de mensen die je lief hebt dat te laten weten. Om deze dag te vieren met ons gezin leek het mij wel toepasselijk om cupcakejes met de kinderen te bakken en op de bovenkant een hartje te maken. Tevens heb ik bij een helft van het beslag cacaopoeder toegevoegd zodat er 6 cupcakejes van chocolade zijn.


1-------------------->
De ingrediënten voor 12 cupcakejes: 125 gram bakboter, 125 gram kristalsuiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk, 2 eieren, cacaopoeder, 12 papieren cakevormpjes, cupcakeblik, uitsteek hartje, 8 gram vanille suiker of theelepel vanille aroma, poedersuiker of jam.


2-------------------->
Omdat ik de helft van de cupcakejes van chocolade wil maken deel ik de hoeveelheid van de ingrediënten allereerst doormidden. Dit betekent 63 gram in plaats van 125 gram voor de boter, suiker en het meel. Voeg voor 6 chocolade cupcakejes 2 eetlepels cacaopoeder toe.

3-------------------->
Ok, mixen maar!
- meng de boter met de suiker;
- voeg de eieren toe en weer even mixen;
- voeg het zelfrijzend bakmeel en eventueel het cacaopoeder toe, weer mixen;
- voeg de melk toe en mix alles tot een glad deeg.


4-------------------->
Zet de papieren cupcakejes in het cupcakeblik en vul ze tot 2/3 met het beslag.


5-------------------->
Zet de cupcakejes op 175 graden voor 20-25 minuten in de hetelucht oven.

6-------------------->
Haal de papieren cupcakejes uit het cupcakeblik en verwijder voorzichtig het papier.
Snijd de bovenkant met een mes van het cupcakeje af.


7-------------------->
Steek uit de bovenkant van de cupcake het hartje en bedek de cupcake met poedersuiker, jam of pasta bijvoorbeeld. Dit valt wel beetje tegen aangezien de randen rondom het hartje breken.


8-------------------->
Leg de randen van het hartje voorzichtig terug op de cupcake. En klaar is kees. Het leuke is dat je ook nog kleine hartjes over hebt.


Smakelijk en een fijne Valentijn!

Liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …