Doorgaan naar hoofdcontent

traktatie | 'the grinch'

Mijn dochtertje is van de week alweer 7 geworden en natuurlijk dient er dan ook getrakteerd te worden. Het liefst gezond. Eigenlijk had ik cupcakejes of koekjes in gedachten om zelf te maken met een wit laag erover voor het ijs-effect en Elza vlaggetje erbij, maar op Instagram (#cleanandacentsible) zag ik dit voorbij komen en mijn dochter was ook helemaal enthousiast.

gezonde grinch traktatie

Het lastige was wel, zijn er aardbeien deze tijd van het jaar...Maar ik had geluk, anders had ik in plaats van de aardbeien framboos gebruikt.

Het is echt eenvoudig snel te maken. Dit keer kon ik het niet 's avonds voorbereiden en moest het 's ochtends al mee. Maar binnen een kwartier, was de traktatie klaar, zie hier onder de foto's voor uitleg, maar eigenlijk wijst het zich zelf...

1-------------------->
De benodigdheden;

benodigdheden grinch traktatie

2-------------------->
Snijd het groen van de aardbeien met een mes eraf, zo ontstaat een vlakke onderkant.

aardbeien hoed snijden

3-------------------->
Snijd de banaan in schijfjes.

bananenschijfjes

4-------------------->

Schuif nu achtereenvolgens een druif, banaan, aardbei en als laatste een tumtum op een sat├ęprikker en klaar is de traktatie. Zo lijkt het een beetje op de Grinch :)

Leuke variant is om met een eetbare stift een gezichtje op de druif te tekenen.

gezonde snelle traktatie

Succes en veel trakteer plezier!

Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …