Doorgaan naar hoofdcontent

traktatie | 'the grinch'

Mijn dochtertje is van de week alweer 7 geworden en natuurlijk dient er dan ook getrakteerd te worden. Het liefst gezond. Eigenlijk had ik cupcakejes of koekjes in gedachten om zelf te maken met een wit laag erover voor het ijs-effect en Elza vlaggetje erbij, maar op Instagram (#cleanandacentsible) zag ik dit voorbij komen en mijn dochter was ook helemaal enthousiast.

gezonde grinch traktatie

Het lastige was wel, zijn er aardbeien deze tijd van het jaar...Maar ik had geluk, anders had ik in plaats van de aardbeien framboos gebruikt.

Het is echt eenvoudig snel te maken. Dit keer kon ik het niet 's avonds voorbereiden en moest het 's ochtends al mee. Maar binnen een kwartier, was de traktatie klaar, zie hier onder de foto's voor uitleg, maar eigenlijk wijst het zich zelf...

1-------------------->
De benodigdheden;

benodigdheden grinch traktatie

2-------------------->
Snijd het groen van de aardbeien met een mes eraf, zo ontstaat een vlakke onderkant.

aardbeien hoed snijden

3-------------------->
Snijd de banaan in schijfjes.

bananenschijfjes

4-------------------->

Schuif nu achtereenvolgens een druif, banaan, aardbei en als laatste een tumtum op een satéprikker en klaar is de traktatie. Zo lijkt het een beetje op de Grinch :)

Leuke variant is om met een eetbare stift een gezichtje op de druif te tekenen.

gezonde snelle traktatie

Succes en veel trakteer plezier!

Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …