homemade appelcrumble

Een paar jaar geleden maakte ik regelmatig appelcrumble, maar door de komst van de kinderen is het alweer even geleden. Zoiets kant en klaar kopen vond ik onzinnig, want de ingrediënten heb je meestal wel in huis. Dus afgelopen weekend de appelcrumble maar weer eens gemaakt. Hieronder het recept zoals ik de appelcrumble maak.

zelfgemaakte appelcrumble met honing

1-------------------->
De ingrediënten voor 4-6 personen;
200 gram bloem, 200 gram koude bakboter, 100 gram suiker, 2 appels en theelepel kaneel.

In de meeste recepten is de verhouding suiker, bloem, boter 1:1:1, maar dat vindt ik te zoet en is met honing erbij geserveerd deels gecompenseerd. Maar zoveel mensen zoveel wensen en dat is het voordeel als je het zelf maakt, je kan zelf de hoeveelheid bepalen.

Wat voor soort appels je gebruikt maakt niet veel uit. Ik heb al verschillende soorten appels gebruikt zoals Elstar en Jonagold.


ingredienten appelcrumble

2-------------------->
Vet de ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden.

3-------------------->
Snijd de appels in kleine stukjes. Strooi er een theelepel kaneel over heen en verspreid de appels met kaneel over de bodem van de ovenschaal. Zet dit eventueel nog even in de koelkast.

appels met kaneel

4-------------------->
Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze in een kom. Meng er de suiker en bloem doorheen en maak er een kruimelig deeg van. Ik doe dit meestal met een vork.

ingredienten deeg appelcrumble

5-------------------->
Verdeel het deeg over de appels met kaneel in de ovenschaal en zet het dan 15 minuten op 200 graden in de oven.

deeg appelcrumble

6-------------------->
Serveer de warme appelcrumble met honing, ijs of crème fraiche, maar ook met alleen honing is het smullen geblazen. Leuke van dit recept is dat je veel kan variëren. Vervang de appels bijvoorbeeld door peren of frambozen, voeg noten of amandelen toe. Zelfs crueslie is mogelijk.

Smakelijk!

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden