halsketting met verwisselbare bedel

Al best een tijdje loop ik rond met het idee om een bolletjesketting te maken met een bedel die ik kan afwisselen. Waarom niet makkelijk doen zul  je denken en maak die ketting gewoon met één bedel. Leuk, maar ik heb zo veel leuke bedels/hangers thuis. Kan dus niet kiezen en om voor iedere bedel/hanger een ketting te maken...op deze manier heb je dan toch weer iedere keer een ander ketting om.

bolletjesketting met hanger

Dus op zoek naar een sluiting die door een ringetje van 6mm kan. Als de sluiting is gevonden is het een koud kunstje om de ketting te maken.

Benodigdheden---------->
* bolletjesketting
* bolletjesketting connector
* sieradenlijm
* sluiting die door ringetje 6mm past
* tangetjes (knip en platbek)
* 6mm ringetjes (voor bevestigen bedels)
* bedels/hangers

Werkwijze---------->
* De ringetjes van 6mm bevestigen aan de bedels/hangers.
* De bolletjesketting op de gewenste draaglengte maken.
(Let hier wel op dat je de sluiting meerekent en de grootste/kleinste bedel/hanger die je voor de ketting wilt gaan gebruiken, anders wordt de ketting snel een paar centimeter langer dan je voor ogen had).

* Connectors bevestigen op de uiteindes van de bolletjesketting (met druppeltje sieradenlijm)
* Sluiting bevestigen aan de connector.
* Bedel/hanger er aan rijgen en klaar is kees. En wil je de volgende keer een andere bedel/hanger, kwestie van huidige bedel/hanger er af halen en de andere aan de bolletjesketting rijgen:)

Uiteindelijk heb ik 2 verschillende draaglengtes bolletjesketting gemaakt; Eentje die mooi om de hals valt, circa 45cm en een langere. De lengte van de langere ketting heb ik bepaald door deze naast een andere ketting van mij te leggen waarvan ik de lengte prima vindt. Op de foto staan de bedels/hangers waarmee ik kan afwisselen. Ander leuk idee is om naast de bedel/hanger een kwastje toe te voegen en een enkele mooie kraal. En zo op een eenvoudige manier toch heel afwisselende kettingen.

Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden