Doorgaan naar hoofdcontent

halsketting met verwisselbare bedel

Al best een tijdje loop ik rond met het idee om een bolletjesketting te maken met een bedel die ik kan afwisselen. Waarom niet makkelijk doen zul  je denken en maak die ketting gewoon met één bedel. Leuk, maar ik heb zo veel leuke bedels/hangers thuis. Kan dus niet kiezen en om voor iedere bedel/hanger een ketting te maken...op deze manier heb je dan toch weer iedere keer een ander ketting om.

bolletjesketting met hanger

Dus op zoek naar een sluiting die door een ringetje van 6mm kan. Als de sluiting is gevonden is het een koud kunstje om de ketting te maken.

Benodigdheden---------->
* bolletjesketting
* bolletjesketting connector
* sieradenlijm
* sluiting die door ringetje 6mm past
* tangetjes (knip en platbek)
* 6mm ringetjes (voor bevestigen bedels)
* bedels/hangers

Werkwijze---------->
* De ringetjes van 6mm bevestigen aan de bedels/hangers.
* De bolletjesketting op de gewenste draaglengte maken.
(Let hier wel op dat je de sluiting meerekent en de grootste/kleinste bedel/hanger die je voor de ketting wilt gaan gebruiken, anders wordt de ketting snel een paar centimeter langer dan je voor ogen had).

* Connectors bevestigen op de uiteindes van de bolletjesketting (met druppeltje sieradenlijm)
* Sluiting bevestigen aan de connector.
* Bedel/hanger er aan rijgen en klaar is kees. En wil je de volgende keer een andere bedel/hanger, kwestie van huidige bedel/hanger er af halen en de andere aan de bolletjesketting rijgen:)

Uiteindelijk heb ik 2 verschillende draaglengtes bolletjesketting gemaakt; Eentje die mooi om de hals valt, circa 45cm en een langere. De lengte van de langere ketting heb ik bepaald door deze naast een andere ketting van mij te leggen waarvan ik de lengte prima vindt. Op de foto staan de bedels/hangers waarmee ik kan afwisselen. Ander leuk idee is om naast de bedel/hanger een kwastje toe te voegen en een enkele mooie kraal. En zo op een eenvoudige manier toch heel afwisselende kettingen.

Syl

Reacties

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …