Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | zelf naamlabels maken

Langzaam aan begint het kleurenpaspoort voor StudioKleur zijn definitieve vorm te krijgen. Het aangebrachte logo van StudioKleur met een stempel en inkt op het vilt gaf mij geen bevredigend resultaat. Ik ben namelijk bang dat het logo er te snel afslijt. Op het internet naar labels gekeken, maar waarom zou ik dit niet zelf kunnen maken, dan is het precies zoals ik hebben wil. Dus zo gezegd zo gedaan!

naamlabel StudioKleur

Ik heb het uiteindelijk geprobeerd met satijnlint en bias band. Waarbij de bias band de winnaar is. Hieronder de uitleg hoe je je eigen naamlabel snel en eenvoudig kunt maken, precies zoals jij dat wilt!

1-------------------->
De benodigdheden;
* strijkijzer
* transferpapier
* bakpapier
* satijnlint
* bias band

benodigdheden transferpapier voor eigen naamlabel

2-------------------->
Maak de gewenste tekst op juiste groote en print deze hierna in spiegelbeeld uit op transferpapier. Let op, dit kan in de meeste gevallen alleen op een inktjet printer.

3-------------------->
Knip het naamlabel uit. Laat hierbij een klein wit randje over aan de buitenzijde en leg dit op de stof. Leg hierover heen het bakpapier.

transfer strijken

4-------------------->
Zet het strijkijzer op de hoogste stand en de stoom functie uit. En strijken maar!

5-------------------->
Haal nu voorzichtig het overtollige transferpapier van de stof en je naamlabel is klaar om gebruikt te worden! Uit deze test is gebleken dat het satijnlint geen goede keuze is. Je ziet duidelijker de afdruk/randen van het transferpapier, het is minder stevig en de achterzijde is niet zo fraai. Dus de winnaar is het bias band.

naamlabel biasband

Veel plezier met het maken van je eigen naamlabels!

Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …