DIY | zelf naamlabels maken

Langzaam aan begint het kleurenpaspoort voor StudioKleur zijn definitieve vorm te krijgen. Het aangebrachte logo van StudioKleur met een stempel en inkt op het vilt gaf mij geen bevredigend resultaat. Ik ben namelijk bang dat het logo er te snel afslijt. Op het internet naar labels gekeken, maar waarom zou ik dit niet zelf kunnen maken, dan is het precies zoals ik hebben wil. Dus zo gezegd zo gedaan!

naamlabel StudioKleur

Ik heb het uiteindelijk geprobeerd met satijnlint en bias band. Waarbij de bias band de winnaar is. Hieronder de uitleg hoe je je eigen naamlabel snel en eenvoudig kunt maken, precies zoals jij dat wilt!

1-------------------->
De benodigdheden;
* strijkijzer
* transferpapier
* bakpapier
* satijnlint
* bias band

benodigdheden transferpapier voor eigen naamlabel

2-------------------->
Maak de gewenste tekst op juiste groote en print deze hierna in spiegelbeeld uit op transferpapier. Let op, dit kan in de meeste gevallen alleen op een inktjet printer.

3-------------------->
Knip het naamlabel uit. Laat hierbij een klein wit randje over aan de buitenzijde en leg dit op de stof. Leg hierover heen het bakpapier.

transfer strijken

4-------------------->
Zet het strijkijzer op de hoogste stand en de stoom functie uit. En strijken maar!

5-------------------->
Haal nu voorzichtig het overtollige transferpapier van de stof en je naamlabel is klaar om gebruikt te worden! Uit deze test is gebleken dat het satijnlint geen goede keuze is. Je ziet duidelijker de afdruk/randen van het transferpapier, het is minder stevig en de achterzijde is niet zo fraai. Dus de winnaar is het bias band.

naamlabel biasband

Veel plezier met het maken van je eigen naamlabels!

Syl

Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

boordstof aan mouwen een trui

hubelino knikkerbaan met duplo