slagletters in koperen armband

In deze blogpost zal ik jullie laten zien hoe je de tekstarmbanden makkelijk en snel in vorm buigt...en laat ik jullie meteen mij nieuw gemaakte tekstarmbanden in koper zien:)

Vorige week zondag is de dochter van vrienden 18 geworden. Normaal gesproken geven wij dan geen cadeautjes, maar nu kon ik het niet laten. Aan mijn vriendin gevraagd wat voor materiaal ze dan het liefste wilde en welke tekst. Gelukkig waren we daar snel uit; koper en de tekst zoals ik die bij de vorige tekstarmband heb gemaakt.

koperen slagletterarmband met tekst 'Live Laugh Love'

Voor mijzelf heb ik ook gelijk een koperen tekstarmband gemaakt, maar dan met de tekst 'Smile - Sparkle - Shine'. Deze tekst zag ik op instagram voorbij komen en sprak mij wel heen, ik begon namelijk spontaan te glimlachen.

koperen slagletterarmband met tekst  'smile-sparkle-shine'

Maar goed, dan  nu hieronder hoe je de strip makkelijk en eenvoudig in een armband buigt!

EERSTE ZIJDE BUIGEN
Als je alle gewenste tekst en symbolen hebt aangebracht dien je de strip nog in de vorm van een armband te buigen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, maar bij ImpressArt hebben ze daar een handige armbandbuigapparaat voor bedacht. In Nederland te koop bij bijvoorbeeld Xitin en Sieradenfournituren

Breng je strip aan in de gleuf van het armbandbuigapparaat, zorg dat je tekst zichtbaar is en buig de strip voorzichtig mee met de ronding. Houd bij het buigen wel een vinger op de strip bij de gleuf, zodat de armband er niet uitschiet.

tekstarmband buig tool

TWEEDE ZIJDE BUIGEN
En ja, deze stap is niet veel anders dan als bij stap 1. Als je klaar bent met buigen, schuif je de armband voorzichtig van het armbandbuigapparaat af en de strip is verandert in een armband :)

slagletterarmband buig  tool

EVEN POETSEN
Als de armband dan klaar is poets ik de armband nog op. Dit doe ik met speciale polish doekjes voor aluminium, koper en messing. En c'est ça!

koperen slagletterarmband polishen


En ja, ik blij met mijn koperen tekstarmband en voor zover ik heb begrepen de dochter van mijn vriendin ook! En daar doen we het voor.

Ook zo'n persoonlijke tekstarmband, ik maak hem graag voor, check mijn webshop VanSyl. Liever zelf aan de slag? Boek dan een workshop bij Creacamp.

Groetjes Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden