Doorgaan naar hoofdcontent

slagletters in koperen armband

In deze blogpost zal ik jullie laten zien hoe je de tekstarmbanden makkelijk en snel in vorm buigt...en laat ik jullie meteen mij nieuw gemaakte tekstarmbanden in koper zien:)

Vorige week zondag is de dochter van vrienden 18 geworden. Normaal gesproken geven wij dan geen cadeautjes, maar nu kon ik het niet laten. Aan mijn vriendin gevraagd wat voor materiaal ze dan het liefste wilde en welke tekst. Gelukkig waren we daar snel uit; koper en de tekst zoals ik die bij de vorige tekstarmband heb gemaakt.

koperen slagletterarmband met tekst 'Live Laugh Love'

Voor mijzelf heb ik ook gelijk een koperen tekstarmband gemaakt, maar dan met de tekst 'Smile - Sparkle - Shine'. Deze tekst zag ik op instagram voorbij komen en sprak mij wel heen, ik begon namelijk spontaan te glimlachen.

koperen slagletterarmband met tekst  'smile-sparkle-shine'

Maar goed, dan  nu hieronder hoe je de strip makkelijk en eenvoudig in een armband buigt!

EERSTE ZIJDE BUIGEN
Als je alle gewenste tekst en symbolen hebt aangebracht dien je de strip nog in de vorm van een armband te buigen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, maar bij ImpressArt hebben ze daar een handige armbandbuigapparaat voor bedacht. In Nederland te koop bij bijvoorbeeld Xitin en Sieradenfournituren

Breng je strip aan in de gleuf van het armbandbuigapparaat, zorg dat je tekst zichtbaar is en buig de strip voorzichtig mee met de ronding. Houd bij het buigen wel een vinger op de strip bij de gleuf, zodat de armband er niet uitschiet.

tekstarmband buig tool

TWEEDE ZIJDE BUIGEN
En ja, deze stap is niet veel anders dan als bij stap 1. Als je klaar bent met buigen, schuif je de armband voorzichtig van het armbandbuigapparaat af en de strip is verandert in een armband :)

slagletterarmband buig  tool

EVEN POETSEN
Als de armband dan klaar is poets ik de armband nog op. Dit doe ik met speciale polish doekjes voor aluminium, koper en messing. En c'est ça!

koperen slagletterarmband polishen


En ja, ik blij met mijn koperen tekstarmband en voor zover ik heb begrepen de dochter van mijn vriendin ook! En daar doen we het voor.

Ook zo'n persoonlijke tekstarmband, ik maak hem graag voor, check mijn webshop VanSyl. Liever zelf aan de slag? Boek dan een workshop bij Creacamp.

Groetjes Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…