Doorgaan naar hoofdcontent

time pressure?!

Inspiratie genoeg om dingen te maken. Maar waar is de tijd?! En wat gebeurt er dan bij mij, niets....Dit keer een blogpost niet over iets wat ik heb gemaakt. maar tekst, just to write it of me.

Vandaag de gehele dag onrustig. Het zullen vast de Sinterklaas perikelen zijn, want de kinderen stuiteren ook rond:) Wat er dus in heeft geresulteerd dat ik niks heb gedaan (:

In mijn hoofd spookt van alles rond over wat ik nog allemaal voor creatieve dingen wil maken en gaan doen. Daarnaast heb ik natuurlijk dan nog mijn bouwkundig tekenwerk, 3 kids en het huishouden, dus me vervelen zal ik niet doen.

Een greep uit mijn 'spookgedachten'; het maken van kerststempels, handlettering voor de kerstkaarten, kerststerren van papier, blik bewerken met gaatjes middels een spijker en verven (voor een theelichtje erin), glazen potje met verf en spons bewerken (voor een theelichtje), een halsketting van de ronde steen die mijn man uit China heeft meegenomen, en oefenen met de slagletters in leer en metaal, dennenappel verven en ga zo nog maar even door :)

kop thee en chocolade voor reset

Ideeën genoeg, maar tegelijkertijd ook zoveel keuzes en dan weet ik het even niet meer. Maar ik zal vast niet de enigste zijn. Dus vanavond even reset, lekker met een kop thee op de bank, haha achter de laptop terwijl ik dit schrijf. Maar het voelt goed, and that what's count.

Ook nog nagedacht over het aantal post per week. En ja, denk dat het belangrijkste is dat het meerwaarde heeft voor mij en voor jullie, de lezer. Dus I stick with the plan. Liefst 2 per week, maar beter 1 goede blogpost dan 2 slechte:)

En dat betekent dus dat ik komend weekend niet post in verband met Sinterklaas, maar next week I will...alleen nog even kiezen waar ik mee ga beginnen, lastig. Maar zoals mijn man zegt, gewoon beginnen!


Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…