Doorgaan naar hoofdcontent

ster koekjes voor in de kerstboom

Vorig jaar hadden we chocolade kerststerren in de kerstboom hangen, maar dit jaar leek het mij wel leuk om er zelf gemaakte ster koekjes in te hangen. Wel pas iedere ochtend in de boom hangen, zodat ze lekker knapperig blijven.

sterkoekjes in de kerstboom

Dus afgelopen zondag maar eens aan de slag. Helaas eerst nog snel naar de winkel voor batterijen voor de weegschaal. recept voor basiskoekjes deeg uit de AH Allerhande gebruikt, dus kan niet mislukken.

1-------------------->
De ingrediënten;
150 gram witte bastaardsuiker, zakje vanillesuiker, 150 gram bakboter, 200 gram bloem en een ei

recept koekjes

2-------------------->
Voeg alle ingrediënten (van het ei alleen de eidooier) bijelkaar, goed mixen, een deegbal van maken en in aluminiumfolie wikkelen, waarna je de deegbal een uurtje laat rusten in de koelkast.

koekjesdeeg in aluminiumfolie

3-------------------->
Haal na een uur het deeg uit de koelkast. Maak het deeg plat en haal er sterren uit. Prik in het midden van de ster met iets ronds (bijvoorbeeld eetstokje chinees) een gaatje in de ster. Met de rest van het ei de sterkoekjes bestrijken (glimmen ze mooi van) en dan  alles 15-20 minuten op 175 graden in de oven.

sterkoekjes in de oven

4-------------------->
Haal de sterkoekjes uit de oven en prik de gaatjes nogmaals door. Touwtje erdoor heen en in de kerstboom hangen...en wat een blije kindergezichtjes zijn er dan :)

Nawoord;
Ik kan echt helemaal gek worden van dat plakkerige koekjesdeeg als je de koekjes gaat maken. Het grappige is dat ik laatst met het recept voor de pepernoten ook speculaaskoekjes heb gemaakt en hier helemaal geen last van had, wat een genot. Hoe kan dat nu dan...en ja het verschil in het recept zit dat ik nu een ei als extra ingrediënt heb en in plaats van zelfrijzend bakmeel bloem. Toch de volgende keer weer eens dat pepernoten recept voor koekjesdeeg proberen, want blijft leuk en lekker om koekjes te maken!

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…