ster koekjes voor in de kerstboom

Vorig jaar hadden we chocolade kerststerren in de kerstboom hangen, maar dit jaar leek het mij wel leuk om er zelf gemaakte ster koekjes in te hangen. Wel pas iedere ochtend in de boom hangen, zodat ze lekker knapperig blijven.

sterkoekjes in de kerstboom

Dus afgelopen zondag maar eens aan de slag. Helaas eerst nog snel naar de winkel voor batterijen voor de weegschaal. recept voor basiskoekjes deeg uit de AH Allerhande gebruikt, dus kan niet mislukken.

1-------------------->
De ingrediënten;
150 gram witte bastaardsuiker, zakje vanillesuiker, 150 gram bakboter, 200 gram bloem en een ei

recept koekjes

2-------------------->
Voeg alle ingrediënten (van het ei alleen de eidooier) bijelkaar, goed mixen, een deegbal van maken en in aluminiumfolie wikkelen, waarna je de deegbal een uurtje laat rusten in de koelkast.

koekjesdeeg in aluminiumfolie

3-------------------->
Haal na een uur het deeg uit de koelkast. Maak het deeg plat en haal er sterren uit. Prik in het midden van de ster met iets ronds (bijvoorbeeld eetstokje chinees) een gaatje in de ster. Met de rest van het ei de sterkoekjes bestrijken (glimmen ze mooi van) en dan  alles 15-20 minuten op 175 graden in de oven.

sterkoekjes in de oven

4-------------------->
Haal de sterkoekjes uit de oven en prik de gaatjes nogmaals door. Touwtje erdoor heen en in de kerstboom hangen...en wat een blije kindergezichtjes zijn er dan :)

Nawoord;
Ik kan echt helemaal gek worden van dat plakkerige koekjesdeeg als je de koekjes gaat maken. Het grappige is dat ik laatst met het recept voor de pepernoten ook speculaaskoekjes heb gemaakt en hier helemaal geen last van had, wat een genot. Hoe kan dat nu dan...en ja het verschil in het recept zit dat ik nu een ei als extra ingrediënt heb en in plaats van zelfrijzend bakmeel bloem. Toch de volgende keer weer eens dat pepernoten recept voor koekjesdeeg proberen, want blijft leuk en lekker om koekjes te maken!

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden