first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!

aluminium armband live love laugh

HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.

slagletter armband aluminium

INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.

zwarte inkt aanbrengen aluminium slagletter armband

OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpapier de overtollige inkt er afveegt.

zwarte inkt aluminium slagletter armband

GEBRUIK GILDERPASTE
En de ander kant bewerken we met rode gilderspaste. Aanbrengen met een wattenstaafje en ook hier, daarna met een servet of keukenpapier het te veel er afvegen.

rode schilderspaste aluminium slagletter armband

HET RESULTAAT
En dan is het het resultaat van mijn eerste slagletter armband van aluminium, hihi. Niet slecht gelukt, al zeg ik het zelf.

aluminium slagletter armband

OPMERKINGEN / REVIEW
Dit oefen exemplaar heeft mij wel een aantal dingen geleerd;

* servet gebruiken tussen de vlaktas en aluminium, inn verband met krassen op aluminium
* tape gebruiken, om de letters op gewenste hoogte naast elkaar op de armband te krijgen.
* niet aan twee zijden letters aanbrengen, want dan zie je een afdruk/bolling aan de andere zijde

Natuurlijk heb ik het niet gelaten bij maar één armband te maken. De eerste foto in dit blog is mijn tweede armband, die ik heb gemaakt voor een nog verlaat cadeau voor mijn buurvrouw!

Er gaan vast nog meer armbanden volgen.  In het nieuwe jaar kun je ze bestellen in mijn webshop VanSyl of boek een workshop bij  mij via Creacamp. En...manlief heeft al een wens, binnenkort meer hierover!

Met een 'slagstempel' groet,
Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

vlechten met 4 draden