Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | theelichthouder van oude glazen potjes

Nu het weer vroeg donker is,vind ik het altijd gezellig om de kaarsjes aan te doen. En wat is er dan leuker als je de theelichthouder zelf hebt gemaakt. Dit hoeft zeker niet moeilijk te zijn en met oude glazen potjes kom je al ver (en zijn we meteen 'groen' bezig), dus aan de slag...

DIY theelichthouder van oude glazen pot

DE BENODIGDHEDEN
pen, schaar, papier, stanleymes, sponsje, glazen pot, touw, dubbelzijdige tape, (acryl)verf, bisonkit

benodigdheden glazen pot als theelichthouder

STER OP PAPIER
Teken, schets eerst de gewenste afbeelding uit op papier en knip deze uit. Ik heb 3 verschillende afmeting sterren getekend.

sterren schetsen

STER OP TAPE
Leg nu de ster op de dubbelzijdige tape en neem de contouren over. Knip hierna de tape met de ster af en plak deze op je glazen pot. Je kunt natuurlijk ook kant-en klare afbeeldingen of stickers gebruiken, dan vervallen stap 4 en 5.

contour ster overbrengen op tape

STER OP POT
Snijd nu voorzichtig met je stanleymes over de contouren van de ster heen.

ster met tape aanbrengen op glas

VERWIJDEREN OVERTOLLIGE TAPE
Haal voorzichtig de overtollige tape weg. Eerst heb ik geprobeerd de ster uit te knippen, maar dan blijft deze te veel aan je vingers plakken, dus met het mesje is handiger. Herhaal stap 3 t/m 5 totdat je de glazen pot voldoende vindt versiert.

overtollige tape verwijderen

VERVEN MET EEN SPONS
Neem nu een theedruppel verf op een bordje en doop hier je spons in. Daarna dep je de glazen pot met de spons totdat deze helemaal vol zit met verf. Mocht je in het begin te veel verf op de spons of glas hebben zitten, geen paniek rustig spons op glas deppen en verder op de glazen pot aanbrengen/verspreiden.

materialen sponsen met verf op glas

sponsen met verf op glas

Het voordeel van een spons ten opzichtige van een spuitbus is dat je dit binnen kunt doen en er geen dampen in de lucht vrij komen, zoals bij een spuitbus. Dit terwijl het eindresultaat het zelfde is:)

DROGEN
En dan is het nu de verf laten drogen. Je kunt er ook voor kiezen om na  het drogen je theelichthouder zo te laten. Ik heb ervoor gekozen om een touw om de sluiting van de glazen pot als versiering aan te brengen, zie stap 8.

verf op glas laten drogen

TOUWRANDJE ALS AFWERKING
Wikkel eerst het touw om de bovenkant van de pot en knip de gewenste lengte af. Breng lijm aan op de plek waar het touw komt te zitten en wikkel het touw erom heen. Laten drogen, theelichtje erin, lichten uit en genieten maar!

theelichthouder van oude glazen pot voorzien van verf met spons

Lijkt het je als nog lastig? Aarzel niet en neem contact op via mijn webshop Creacamp en we plannen samen een datum voor een workshop!

Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…