DIY | theelichthouder van oude glazen potjes

Nu het weer vroeg donker is,vind ik het altijd gezellig om de kaarsjes aan te doen. En wat is er dan leuker als je de theelichthouder zelf hebt gemaakt. Dit hoeft zeker niet moeilijk te zijn en met oude glazen potjes kom je al ver (en zijn we meteen 'groen' bezig), dus aan de slag...

DIY theelichthouder van oude glazen pot

DE BENODIGDHEDEN
pen, schaar, papier, stanleymes, sponsje, glazen pot, touw, dubbelzijdige tape, (acryl)verf, bisonkit

benodigdheden glazen pot als theelichthouder

STER OP PAPIER
Teken, schets eerst de gewenste afbeelding uit op papier en knip deze uit. Ik heb 3 verschillende afmeting sterren getekend.

sterren schetsen

STER OP TAPE
Leg nu de ster op de dubbelzijdige tape en neem de contouren over. Knip hierna de tape met de ster af en plak deze op je glazen pot. Je kunt natuurlijk ook kant-en klare afbeeldingen of stickers gebruiken, dan vervallen stap 4 en 5.

contour ster overbrengen op tape

STER OP POT
Snijd nu voorzichtig met je stanleymes over de contouren van de ster heen.

ster met tape aanbrengen op glas

VERWIJDEREN OVERTOLLIGE TAPE
Haal voorzichtig de overtollige tape weg. Eerst heb ik geprobeerd de ster uit te knippen, maar dan blijft deze te veel aan je vingers plakken, dus met het mesje is handiger. Herhaal stap 3 t/m 5 totdat je de glazen pot voldoende vindt versiert.

overtollige tape verwijderen

VERVEN MET EEN SPONS
Neem nu een theedruppel verf op een bordje en doop hier je spons in. Daarna dep je de glazen pot met de spons totdat deze helemaal vol zit met verf. Mocht je in het begin te veel verf op de spons of glas hebben zitten, geen paniek rustig spons op glas deppen en verder op de glazen pot aanbrengen/verspreiden.

materialen sponsen met verf op glas

sponsen met verf op glas

Het voordeel van een spons ten opzichtige van een spuitbus is dat je dit binnen kunt doen en er geen dampen in de lucht vrij komen, zoals bij een spuitbus. Dit terwijl het eindresultaat het zelfde is:)

DROGEN
En dan is het nu de verf laten drogen. Je kunt er ook voor kiezen om na  het drogen je theelichthouder zo te laten. Ik heb ervoor gekozen om een touw om de sluiting van de glazen pot als versiering aan te brengen, zie stap 8.

verf op glas laten drogen

TOUWRANDJE ALS AFWERKING
Wikkel eerst het touw om de bovenkant van de pot en knip de gewenste lengte af. Breng lijm aan op de plek waar het touw komt te zitten en wikkel het touw erom heen. Laten drogen, theelichtje erin, lichten uit en genieten maar!

theelichthouder van oude glazen pot voorzien van verf met spons

Lijkt het je als nog lastig? Aarzel niet en neem contact op via mijn webshop Creacamp en we plannen samen een datum voor een workshop!

Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden