Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | kerstkaart 2016 - kerstboom stempelen

Vorig weekend en afgelopen week druk bezig geweest met het maken van een eigen kerstkaart, daarom afgelopen keer geen blogpost. Maar goed...

Het idee voor de kerstkaart; een kerstboom schetsen en hiervan een stempel maken die we gaan stempelen met witte inkt op bruin kraftpapier. Uiteindelijk is het niet het lichte bruine kraftpapier geworden, maar een iets donkerdere variant. Hieronder in het kort met foto's de stappen voor het maken van deze kerstkaart.

christmas card 2016

BENODIGDHEDEN
* potlood & papier (voor de schets)
*stempelrubber & gutsen
* stempelkussen, A6 papier & enveloppen

SCHETSEN
Eerst gaan we schetsen. Dus pak je pen en papier en begin. Schets een sneeuwpop, kerstster, kerstbal, kerstman of zoals ik een kerstboom. Maak niet maar één schets, maar meerdere. De bovenste 3 bomen waren bij mij thuis favoriet en hiervan is de middelste schets het dus geworden. Geen inspiratie, instagram, pinterest en dergelijke zijn een goede inspiratiebron.

drawing christmastree

GUTSEN!
En dan aan de slag met het stempelrubber en de gutsen. Na een uurtje gutsen is mijn kerstboom stempel klaar. Na het maken van deze stempel had ik nog wat stempelrubber over, waar ik uiteindelijk nog een klein solid boompje uit heb gesneden om te gebruiken voor het stempelen op de envelop(zie eerste foto).

kerstboom gutsen uit stempelrubber

EN EEN TEKST STEMPEL
Om wat minder te schrijven en een leuke 'look' op de achterkant van de kaart te krijgen (en ook om het gutsen van letters te oefenen) heb ik achter de computer nog een tekst geprint. In de tekst expres niet 2016 verwerkt, zodat ik de stempel ook in de toekomst makkelijk kan gebruiken.

Verbazingwekkend was ik na 1,5 uur gutsen klaar en erg te vrede met het resultaat. Vooral geduld en gebruik van een guts met scherpe punt was erg handig.

stempel tekst kerstgroet uitsnijden

STEMPELEN!
Stempelen maar...het schrijven van de enveloppen, de namen op de kerstkaart, waarna de kerstkaart met de post mee kan!

En als je eenmaal begint, krijg je de smaak te pakken. Kijk eens in mijn webshop Creacamp en boek een workshop stempelen!

Liefs  Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…