DIY | kerstkaart 2016 - kerstboom stempelen

Vorig weekend en afgelopen week druk bezig geweest met het maken van een eigen kerstkaart, daarom afgelopen keer geen blogpost. Maar goed...

Het idee voor de kerstkaart; een kerstboom schetsen en hiervan een stempel maken die we gaan stempelen met witte inkt op bruin kraftpapier. Uiteindelijk is het niet het lichte bruine kraftpapier geworden, maar een iets donkerdere variant. Hieronder in het kort met foto's de stappen voor het maken van deze kerstkaart.

christmas card 2016

BENODIGDHEDEN
* potlood & papier (voor de schets)
*stempelrubber & gutsen
* stempelkussen, A6 papier & enveloppen

SCHETSEN
Eerst gaan we schetsen. Dus pak je pen en papier en begin. Schets een sneeuwpop, kerstster, kerstbal, kerstman of zoals ik een kerstboom. Maak niet maar één schets, maar meerdere. De bovenste 3 bomen waren bij mij thuis favoriet en hiervan is de middelste schets het dus geworden. Geen inspiratie, instagram, pinterest en dergelijke zijn een goede inspiratiebron.

drawing christmastree

GUTSEN!
En dan aan de slag met het stempelrubber en de gutsen. Na een uurtje gutsen is mijn kerstboom stempel klaar. Na het maken van deze stempel had ik nog wat stempelrubber over, waar ik uiteindelijk nog een klein solid boompje uit heb gesneden om te gebruiken voor het stempelen op de envelop(zie eerste foto).

kerstboom gutsen uit stempelrubber

EN EEN TEKST STEMPEL
Om wat minder te schrijven en een leuke 'look' op de achterkant van de kaart te krijgen (en ook om het gutsen van letters te oefenen) heb ik achter de computer nog een tekst geprint. In de tekst expres niet 2016 verwerkt, zodat ik de stempel ook in de toekomst makkelijk kan gebruiken.

Verbazingwekkend was ik na 1,5 uur gutsen klaar en erg te vrede met het resultaat. Vooral geduld en gebruik van een guts met scherpe punt was erg handig.

stempel tekst kerstgroet uitsnijden

STEMPELEN!
Stempelen maar...het schrijven van de enveloppen, de namen op de kerstkaart, waarna de kerstkaart met de post mee kan!

En als je eenmaal begint, krijg je de smaak te pakken. Kijk eens in mijn webshop Creacamp en boek een workshop stempelen!

Liefs  Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden