Doorgaan naar hoofdcontent

stempel StudioKleur

Echt zo'n leuke vraag gekregen van StudioKleur naar aanleiding van mijn bezoek eind september voor een kleurbepaling daar, door het meenemen van mijn zelfgemaakte linnen schoudertas, hihi. Zo kwam StudioKleur dus met de vraag of ik een nieuw hoesje kan ontwerpen voor het kleurenpaspoort. Zo gaaf! Het idee is om of een vilten of een leren omslag te maken.

Voor het prototype van de vilten hoesjes wist ik eerst niet hoe ik het logo erop zou gaan aanbrengen. Met slagletters kan niet, zoals bij de leren variant. Label aannaaien, hmm dat heeft niet mijn voorkeur. Dus ja wat dan...

Maar toen op het idee gekomen om een stempel te maken van het logo en deze dan met inkt, geschikt voor textiel, aan te brengen op het vilt.

Het maken van de stempel viel niet tegen. Na zo'n 1,5 uur gutsen en een test afdruk ben ik erg tevreden met het resultaat. Dus niets meer aandoen, voordat ik het verpruts...Vooral de kleine letters vond ik erg spannend om te gutsen. Maar met een scherp mesje en geduld kom je een heel eind:)

stempel StudioKleur van speedy carve

Bij het maken van de stempel afdruk op het hout voor de stempel zelf heb ik helaas de stempel iets te enthousiast aangedrukt...en is de inkt te veel in de nerven van het hout getrokken. Aandachtspuntje voor de volgende keer. Tevens zie je op de houtafdruk bij de ronding van de lijn een kleine uitkeping, maar die valt waarschijnlijk wel weg op het vilt en anders dan nog een kleine beetje bijwerken tegen die tijd.

Ik kan niet wachten om een afdruk op vilt te maken en wie weet is op leer ook wel gaaf. Maar eerst die hoesjes naaien en persen! Ik houd jullie op de hoogte. Volgende blogpost meer over de hoesjes, waar ik nu druk mee bezig ben:)

Met een stempelgroet,
Syl
Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …