stempel StudioKleur

Echt zo'n leuke vraag gekregen van StudioKleur naar aanleiding van mijn bezoek eind september voor een kleurbepaling daar, door het meenemen van mijn zelfgemaakte linnen schoudertas, hihi. Zo kwam StudioKleur dus met de vraag of ik een nieuw hoesje kan ontwerpen voor het kleurenpaspoort. Zo gaaf! Het idee is om of een vilten of een leren omslag te maken.

Voor het prototype van de vilten hoesjes wist ik eerst niet hoe ik het logo erop zou gaan aanbrengen. Met slagletters kan niet, zoals bij de leren variant. Label aannaaien, hmm dat heeft niet mijn voorkeur. Dus ja wat dan...

Maar toen op het idee gekomen om een stempel te maken van het logo en deze dan met inkt, geschikt voor textiel, aan te brengen op het vilt.

Het maken van de stempel viel niet tegen. Na zo'n 1,5 uur gutsen en een test afdruk ben ik erg tevreden met het resultaat. Dus niets meer aandoen, voordat ik het verpruts...Vooral de kleine letters vond ik erg spannend om te gutsen. Maar met een scherp mesje en geduld kom je een heel eind:)

stempel StudioKleur van speedy carve

Bij het maken van de stempel afdruk op het hout voor de stempel zelf heb ik helaas de stempel iets te enthousiast aangedrukt...en is de inkt te veel in de nerven van het hout getrokken. Aandachtspuntje voor de volgende keer. Tevens zie je op de houtafdruk bij de ronding van de lijn een kleine uitkeping, maar die valt waarschijnlijk wel weg op het vilt en anders dan nog een kleine beetje bijwerken tegen die tijd.

Ik kan niet wachten om een afdruk op vilt te maken en wie weet is op leer ook wel gaaf. Maar eerst die hoesjes naaien en persen! Ik houd jullie op de hoogte. Volgende blogpost meer over de hoesjes, waar ik nu druk mee bezig ben:)

Met een stempelgroet,
Syl
Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

boordstof aan mouwen een trui

hubelino knikkerbaan met duplo