Doorgaan naar hoofdcontent

prototype kleurenpaspoort | leren omslag met een kraalsluiting

Dit keer iets later dan anders mijn blogpost. Het is ten slotte ook weekend :)
Maar goed  dus bezig geweest met een andere variant sluiting voor het prototype omslag/hoesje voor het kleurenpaspoort voor StudioKleur (zie vorige blogpost).

Het leek mij wel leuk om uit te leggen in het kort hoe ik dit heb gedaan. Aangezien het niet al te moeilijk is om zelf te maken.

Benodigdheden:
- stuk leer
- kraal
- leergaren
- naald & schaar
- naaimachine
- standymesje

Stap 1 ---------------
Snijd een stuk leer uit in de vorm van het kleurenpaspoort, maar dan rondom een halve centimeter groter, met aan een zijde in het midden een extra flap van ca. 2cm breed.


Stap 2---------------
Snijd twee driehoekjes van leer van circa 2x2cm.

Stap 3---------------
Bepaal waar de kraal moet komen op het leer. In dit geval heb ik uitgelijnd in het midden van de flap aan weerszijden, indien omslag/hoesje gesloten is. Zorg ervoor dat de draad door de kraal in het verlengde van de flap zit. Dit in verband met het open en dichtmaken, zodat het garen voor zomin mogelijk wrijving zorgt. Tweemaal door de kraal heen en de kraal is bevestigd.


Stap 4---------------
Snijd nu in de flap met een standymes een snee. Controleer of de snee lang genoeg is, door regelmatig te testen of deze over de kraal heen kan.


Stap 5---------------
Zet de steeklengte van de naaimachine op 5 (ten minste in mijn geval). Naai nu een hoekje rechtsboven aan de achterkant en een hoekje linksonder aan de voorkant aan de binnenzijde van de omslag/hoesje. Let wel op, waar je begint met naaien, zodat je de hoekjes in 1x kan bevestigen, door de hoek onder de naaimachine te draaien. Dit ben ik tot tweemaal toe vergeten! Maar dat was in dit geval niet erg, aangezien het een prototype betreft.


Stap 6---------------
Nu kun je eventueel nog een logo aanbrengen indien je dit leuk vindt. Ik kies ervoor om hier straks de letters van StudioKleur op aan te brengen met slagletters. Maar dat houden jullie nog van mij te goed,  aangezien ik dit eerst nog een beetje moet gaan oefenen op een ander stukje leer :)

liefs Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…