prototype kleurenpaspoort | leren omslag met een kraalsluiting

Dit keer iets later dan anders mijn blogpost. Het is ten slotte ook weekend :)
Maar goed  dus bezig geweest met een andere variant sluiting voor het prototype omslag/hoesje voor het kleurenpaspoort voor StudioKleur (zie vorige blogpost).

Het leek mij wel leuk om uit te leggen in het kort hoe ik dit heb gedaan. Aangezien het niet al te moeilijk is om zelf te maken.

Benodigdheden:
- stuk leer
- kraal
- leergaren
- naald & schaar
- naaimachine
- standymesje

Stap 1 ---------------
Snijd een stuk leer uit in de vorm van het kleurenpaspoort, maar dan rondom een halve centimeter groter, met aan een zijde in het midden een extra flap van ca. 2cm breed.


Stap 2---------------
Snijd twee driehoekjes van leer van circa 2x2cm.

Stap 3---------------
Bepaal waar de kraal moet komen op het leer. In dit geval heb ik uitgelijnd in het midden van de flap aan weerszijden, indien omslag/hoesje gesloten is. Zorg ervoor dat de draad door de kraal in het verlengde van de flap zit. Dit in verband met het open en dichtmaken, zodat het garen voor zomin mogelijk wrijving zorgt. Tweemaal door de kraal heen en de kraal is bevestigd.


Stap 4---------------
Snijd nu in de flap met een standymes een snee. Controleer of de snee lang genoeg is, door regelmatig te testen of deze over de kraal heen kan.


Stap 5---------------
Zet de steeklengte van de naaimachine op 5 (ten minste in mijn geval). Naai nu een hoekje rechtsboven aan de achterkant en een hoekje linksonder aan de voorkant aan de binnenzijde van de omslag/hoesje. Let wel op, waar je begint met naaien, zodat je de hoekjes in 1x kan bevestigen, door de hoek onder de naaimachine te draaien. Dit ben ik tot tweemaal toe vergeten! Maar dat was in dit geval niet erg, aangezien het een prototype betreft.


Stap 6---------------
Nu kun je eventueel nog een logo aanbrengen indien je dit leuk vindt. Ik kies ervoor om hier straks de letters van StudioKleur op aan te brengen met slagletters. Maar dat houden jullie nog van mij te goed,  aangezien ik dit eerst nog een beetje moet gaan oefenen op een ander stukje leer :)

liefs Syl

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden