Doorgaan naar hoofdcontent

prototype hoesje kleurenpaspoort

En ja, van het weekend druk bezig geweest met het uitdenken en maken van de prototype hoesjes voor de omslag van het kleurenpaspoort van StudioKleur.

Uiteindelijk heb ik 3 varianten gemaakt, waarvan 2 in vilt en eentje in leer. Alle drie hebben een andere manier om het kleurenpaspoort in te steken. Maar bij alle drie heb ik wel een elastiek aangebracht om het hoesje dicht te maken, zit er rondom een sierstiknaad 0,5cm vanaf de buitenkant en is het logo van StudioKleur aangebracht met behulp van een stempel afdruk.

variant | groen vilt
Hier is over de gehele zijde links en rechts aan de binnenzijde 1mm dik vilt van 3cm bevestigd om het kleurenpaspoort in te steken. Hier heb ik de steken van de sierstiknaad niet aangepast en zwart elastiek en garen gebruikt.

variant | paars vilt
Bij deze variant heb ik wit elastiek gebruikt om het hoesje dicht te maken en aan de binnenkant om het kleurenpaspoort in te steken. De siernaad heb ik met een grote steekafstand aangebracht en met dikker garen. Helaas is de witte stempel afdruk niet goed zichtbaar.

variant | leer
Bij het leren hoesjes heb ik net als bij de paarse vilten variant een siernaad aangebracht met een grotere steekafstand en en dikker garen (speciaal voor leer). Het elastiek is ditmaal in koordvorm. Dit alles heb ik gewoon op mijn huis-tuin-en keuken naaimachine genaaid zonder probleem.

prototype hoesjes kleurenpaspoort

Na het maken van deze laatste leren variant ben ik niet helemaal tevreden over de sluiting en maak ik deze week nog een extra leren variant met een sluiting met een flap die over een knoop/kraal over de voorkant sluit, hierover dus de volgende keer meer. Enne van de week dus ook maar alvast een afspraak maken met StudioKleur voor het laten zien van de prototype hoesjes:)

groeetjes Syl


Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…