prototype hoesje kleurenpaspoort

En ja, van het weekend druk bezig geweest met het uitdenken en maken van de prototype hoesjes voor de omslag van het kleurenpaspoort van StudioKleur.

Uiteindelijk heb ik 3 varianten gemaakt, waarvan 2 in vilt en eentje in leer. Alle drie hebben een andere manier om het kleurenpaspoort in te steken. Maar bij alle drie heb ik wel een elastiek aangebracht om het hoesje dicht te maken, zit er rondom een sierstiknaad 0,5cm vanaf de buitenkant en is het logo van StudioKleur aangebracht met behulp van een stempel afdruk.

variant | groen vilt
Hier is over de gehele zijde links en rechts aan de binnenzijde 1mm dik vilt van 3cm bevestigd om het kleurenpaspoort in te steken. Hier heb ik de steken van de sierstiknaad niet aangepast en zwart elastiek en garen gebruikt.

variant | paars vilt
Bij deze variant heb ik wit elastiek gebruikt om het hoesje dicht te maken en aan de binnenkant om het kleurenpaspoort in te steken. De siernaad heb ik met een grote steekafstand aangebracht en met dikker garen. Helaas is de witte stempel afdruk niet goed zichtbaar.

variant | leer
Bij het leren hoesjes heb ik net als bij de paarse vilten variant een siernaad aangebracht met een grotere steekafstand en en dikker garen (speciaal voor leer). Het elastiek is ditmaal in koordvorm. Dit alles heb ik gewoon op mijn huis-tuin-en keuken naaimachine genaaid zonder probleem.

prototype hoesjes kleurenpaspoort

Na het maken van deze laatste leren variant ben ik niet helemaal tevreden over de sluiting en maak ik deze week nog een extra leren variant met een sluiting met een flap die over een knoop/kraal over de voorkant sluit, hierover dus de volgende keer meer. Enne van de week dus ook maar alvast een afspraak maken met StudioKleur voor het laten zien van de prototype hoesjes:)

groeetjes Syl


Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden