Doorgaan naar hoofdcontent

herfst in huis
herfststukje op steekschuim

Afgelopen vrijdag de kriebels gekregen om dan toch maar een herfststukje te maken. Wilde dit eerst eigenlijk niet doen, maar kon het niet laten om toch wat meer herfstgevoel in huis te brengen.

Het herfststukje van vorig jaar heb ik samengesteld door met de kinderen buiten opzoek te gaan naar bladeren, dennenappels, beukennootjes en dergelijke. Waarna we dit samen tot iets leuks hebben gemaakt.

En afgelopen vrijdag liep ik dus langs de bloemenwinkel en zag daar 3 bloemen samen op een houten schaal. En toen dacht ik, Syl dat kan natuurlijk ook, maar dan met steekschuim in een pot. Net zo leuk als een groot herfststuk en een keer iets anders. Dus daar 3 bloemen gekocht voor het herfststukje en nog een een bosje besjes en bloemen op steel voor in een lange vaas.

Piepschuim thuis eerst vol laten zuigen met water. In de pot gedaan. Bloemen kort bij de bloem afgeknipt en in het piepschuim gestoken. Dennenappel, beukennootje en paddenstoelen erbij voor decoratie en klaar is het herfststukje.

Daarnaast hadden de kinderen laatst een heleboel takjes gesprokkeld. Waar we glazen potjes mee hebben versierd voor een theelichtje. De wat stevigere takjes bleven over. Die kunnen we natuurlijk ook wel opstoken in de vuurkorf van de zomer, maar het is toch leuker om er nu iets mee te doen. Een vaas gezocht en daar een kandelaar in gezet met de takken er rondom heen. Dennenappel en hazelnoten bij de vaas als decoratie en dan in de avond de kaars aan.

takken met kandelaar in een vaas

En zo is op een simpele manier de herfst toch een beetje in huis en voor degene onder ons met niet zo'n groene vingers toch ook goed te maken. Laten jullie je herfstcreaties ook zien? Ik ben benieuwd! Dit kan via een reactie of Instagram met #DIYVanSyl.

Liefs Syl

Reacties

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …