Doorgaan naar hoofdcontent

snoepfruit?!

Als wij bij het tuincentrum komen staat er regelmatig een kraam waar ze gedroogd fruit verkopen. Oh zo lekker! Dus toen ik laatst op het blog #UITPAULINESKEUKEN dit recept voor snoepfruit zag staan was ik gelijk verkocht! Dit wil ik ook maken. Makkelijk, maar zoals Pauline ook al zegt je hebt wel wat geduld nodig voordat je er van kan snoepen...

Voor de ingrediënten heb ik evenveel bosbessen als frambozen gebruikt in plaats van 100 gram bosbessen en 300 gram aardbeien, wat Pauline heeft gebruikt. De honing ben ik uiteindelijk vergeten toe te voegen. Dat is dan voor een volgende keer:)

Hieronder in het kort foto voor foto hoe ik het snoepfruit heb gemaakt;

----------------------------------------


----------------------------------------


----------------------------------------

(heteluchtoven op 100 graden)

----------------------------------------
En dan nu lang wachten, zo'n 3-4 uur...Na 3 uur heb ik het fruit uit de oven gehaald en was het te hard om op te rollen, maar desondanks nog wel lekker. Zeker door de kwark heen. 
----------------------------------------
Afgelopen maandag een tweede poging gedaan en nu met aardbei, bosbessen en honing. Nu na 2 uur uit de oven gehaald (het begon al een beetje te ruiken). Ditmaal was het in het midden nog niet helemaal uitgehard. Maar ik kon het oprollen en de kinderen vonden het heerlijk. Geslaagd dus:)


----------------------------------------
Het jammere is dat het lang wachten is en snel op is en dan smaakt een bakje gepureerd fruit eigenlijk wel net zo lekker. De kinderen vonden het beiden keren geslaagd, dus we gaan het vast nog wel eens een keertje maken.

Met een fruitige snoepgroet,
SylPopulaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…