snoepfruit?!

Als wij bij het tuincentrum komen staat er regelmatig een kraam waar ze gedroogd fruit verkopen. Oh zo lekker! Dus toen ik laatst op het blog #UITPAULINESKEUKEN dit recept voor snoepfruit zag staan was ik gelijk verkocht! Dit wil ik ook maken. Makkelijk, maar zoals Pauline ook al zegt je hebt wel wat geduld nodig voordat je er van kan snoepen...

Voor de ingredi├źnten heb ik evenveel bosbessen als frambozen gebruikt in plaats van 100 gram bosbessen en 300 gram aardbeien, wat Pauline heeft gebruikt. De honing ben ik uiteindelijk vergeten toe te voegen. Dat is dan voor een volgende keer:)

Hieronder in het kort foto voor foto hoe ik het snoepfruit heb gemaakt;

----------------------------------------


----------------------------------------


----------------------------------------

(heteluchtoven op 100 graden)

----------------------------------------
En dan nu lang wachten, zo'n 3-4 uur...Na 3 uur heb ik het fruit uit de oven gehaald en was het te hard om op te rollen, maar desondanks nog wel lekker. Zeker door de kwark heen. 
----------------------------------------
Afgelopen maandag een tweede poging gedaan en nu met aardbei, bosbessen en honing. Nu na 2 uur uit de oven gehaald (het begon al een beetje te ruiken). Ditmaal was het in het midden nog niet helemaal uitgehard. Maar ik kon het oprollen en de kinderen vonden het heerlijk. Geslaagd dus:)


----------------------------------------
Het jammere is dat het lang wachten is en snel op is en dan smaakt een bakje gepureerd fruit eigenlijk wel net zo lekker. De kinderen vonden het beiden keren geslaagd, dus we gaan het vast nog wel eens een keertje maken.

Met een fruitige snoepgroet,
Syl



Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

hubelino knikkerbaan met duplo

boordstof aan mouwen een trui